Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Χατζημάρκος, Καλογήρου, Δήμαρχοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και οι “άνθρωποι του τουρισμού” του Αιγαίου κινητοποιούνται δυναμικά και αποφασιστικά και με ψηφίσματα, περιοδείες και άλλες προεκλογικές καμπάνιες καλούν τον κόσμο να ψηφίσει φανατικά ΟΧΙ ......

 Όσοι ζήσανε τα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ θα θυμούνται το σύνθημά του “Τώρα ο αγώνας δικαιώνεται”. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους αιρετούς α΄ και β΄ βαθμού. Οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βόρειου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι λοιποί “ανεξάρτητοι” και άλλες προοδευτικές δυνάμεις του Αιγαίου και άλλων νήσων έχουν μεγάλη ευκαιρία για “δικαίωση” και τελεσφόρηση των αγωνιστικών τους διαθέσεων και υλοποίηση των αποφάσεων που έλαβαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
  Η κυβέρνηση τους έκανε ένα αναπάντεχο δώρο. Με την απόφασή της για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα της αποδοχής ή μη της πρότασης των “εταίρων” δανειστών δόθηκε μια εξόχως μεγάλη ευκαιρία στους αγωνιστές, να επιτύχουν “ανέξοδα” και ξεκούραστα τους στόχους που έθεταν δυναμικά το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων.
Όσα δεν κατάφεραν να κάνουν οι ομόφωνες ή πλειοψηφικές αποφάσεις των Περιφερειακών και Δημοτικών τους Συμβουλίων, οι παραστάσεις – παρεμβάσεις σε κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων, τα πρόσφερε απλόχερα η ίδια η κυβέρνηση, δίνοντας διέξοδο σε μια βαλτωμένη εν πολλοίς υπόθεση – κατάσταση. Οι πύρινοι λόγοι που εκστόμιζαν, διακατεχόμενοι από υψηλό αίσθημα πατριωτισμού των αιρετών της νησιωτικής  Ελλάδας, κατά οποιασδήποτε αύξησης (ακόμη και σκέψης για αύξηση) του ΦΠΑ βρίσκουν τώρα λαμπρό πεδίο εφαρμογής.
 Ιδιαίτερα ο Γ. Χατζημάρκος, ο οποίος έχει αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ΦΠΑ στο Ν. Αιγαίο έχει την μοναδική ευκαιρία, βρίσκοντας μπροστά του έτοιμο δημοψήφισμα, και μάλιστα πιο επίσημο και εντελώς δωρεάν, να αποκλείσει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που “θα έβαζε ταφόπλακα στον ελληνικό τουρισμό” και η οποία ως γνωστόν εμπεριέχεται στις περίφημες προτάσεις του Γιούνκερ. Κάνοντας αγώνα και ψηφίζοντας ΟΧΙ στις προτάσεις των “Θεσμών” συμβάλλουν στην επικράτηση του ΟΧΙ , αποκλείοντας(;) έτσι την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.
Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, θα συγκαλέσουν αμέσως έκτακτες συνεδριάσεις των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, για να επικαιροποιήσουν τις ομόφωνες αποφάσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες απέρριπταν οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, άρα και εκείνες που προτείνει ο κ. Γιούνκερ και δήλωναν έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Θα εκδώσουν, δηλαδή, ομόφωνες αποφάσεις με τις οποίες θα ζητάνε από τους πολίτες των Δήμων και της Περιφέρειας να ψηφίσουν φανατικά υπέρ του ΟΧΙ
Αν πράγματι οι τότε αποφάσεις δεν υπαγορεύονταν από κομματικές σκοπιμότητες, να αντιπολιτευτούν δηλαδή την κυβέρνηση για λογαριασμό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τότε η κοινή λογική λέει ότι θα πρωταγωνιστήσουν στον αγώνα για το ΟΧΙ. Και μάλιστα, για να διασφαλίσουν ότι αυτό το ΟΧΙ θα έχει αποτέλεσμα και δεν θα προσφερθεί μόνο προς αξιοποίησή του από την κυβέρνηση, θα κάνουν ό,τι μπορούν το ΟΧΙ αυτό να είναι το ΟΧΙ του λαού που θα μηδενίζει το κοντέρ υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί από την αρχή και από μηδενική βάση, αποκλείοντας εξαρχής οποιαδήποτε σκέψη για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Διαφορετικά θα είναι ανακόλουθοι, και το χειρότερο, θα έχει αποδειχθεί ότι το πρώτιστο μέλημά τους δεν ήταν η προστασία των νησιωτικών επιχειρήσεων αλλά το πως θα αποτελέσουν την αντιπολιτευτική αιχμή του δόρατος της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ (και άλλων ... προοδευτικών δυνάμεων) έναντι της κυβέρνησης επιδιώκοντας να παίξουν αυτόν το ρόλο αποτελεσματικότερα. Εν πάση περιπτώσει. Αυτό θα φανεί σε λίγες ημέρες. Κυριακή κοντή γιορτή....
Εξασφαλίζοντας το ΟΧΙ με συντριπτικά ποσοστά, θα πετύχουν να παραμείνουν οι χαμηλοί συντελεστές στα νησιά και οι τουριστικές επιχειρήσεις θα είναι ανταγωνιστικές ως προς τις αντίστοιχες επιχειρήσεις - γερμανικών συμφερόντων όπως αποκάλυψε ο Π. Καμμένος- που είναι εγκαταστημένες στα απέναντι τουρκικά παράλια. Παράλληλα, οι κάτοικοι των νησιών δεν θα φορτωθούν επιπλέον αύξηση στο ήδη υψηλό κόστος ζωής που έχουν, -παρά το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ-, και για τους οποίους κανένας από τους αρμόδιους θεσμικά δεν λέει κουβέντα λες και εκείνοι δεν έχουν δικαιώματα, δεν ζουν στα νησιά ή δεν υπάρχουν καν.
ΗΛΙΑΣ ΓΟΥΡΔΟΥΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου