Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: Δημιουργία "κεδροδάσους" στο "Σιφνέϊκο Γιαλό"

Φωτογραφία του Βασιλης Χρυ. Φαρουπος.
Φωτογραφία του Βασιλης Χρυ. Φαρουπος.ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016 ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
«ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΦΝΕΙΚΟΥ ΓΙΑΛΟΥ»
Αρ.Πρωτ.: 2143
Ημερ/νια :28/08/2015
κ.Δήμαρχε,
Η οπτική εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή του Σιφνέικου Γιαλού, αφήνει μεγάλα περιθώρια ανάπλασης-αναβάθμισης της περιοχής. Έχοντας υπόψη την κατασκευή των έργων τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή, καθώς επίσης και την εγκαταλειμμένη έκταση όπου βρισκόταν άλλοτε το γήπεδο ποδοσφαίρου, θεωρώ ότι ο Δήμος θα μπορούσε και θα έπρεπε να ενεργήσει, ώστε αυτή η οπτική να αλλάξει προς το καλύτερο. Θα τονίσω δε, την κατά την γνώμη μου λάθος αποψίλωση των Κέδρων από τον χώρο όπου μετέπειτα δημιουργήθηκε το γήπεδο. Πράξη, οποία είχε λάβει χώρα αρκετά χρόνια πριν, από την τότε Κοινοτική Αρχή, μην παραβλέποντας βέβαια τις ανάγκες και τα δεδομένα του τότε. Σε κάθε περίπτωση, για όλα τα ανωτέρω και θέλοντας να διορθωθεί το τότε λάθος, καταθέτω την εξής πρόταση, η οποία ευελπιστώ να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αντιπάρου για το έτος 2016:

Προτείνω στον χώρο όπου βρίσκεται το εγκαταλειμμένο γήπεδο να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία του εδάφους ώστε στην συνέχεια να ακολουθήσει η φύτευση Κέδρων, δημιουργώντας έτσι μελλοντικά ένα όμορφο περιβάλλον όχι μόνο για τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, αλλά και για εμάς τους μόνιμους κάτοικους. Επίσης θα μπορούσε ανάμεσα στα δέντρα να τοποθετηθούν ένα ή δυο ξύλινα κιόσκια, κάτι που βέβαια δεν το θεωρώ απαραίτητο στην αρχική χρονική περίοδο.
Για την συγκεκριμένη πρόταση, θα χρειαστεί να λάβουμε σοβαρά υπόψη, την άποψη γεωπόνου, ο οποίος θα ορίσει τον αριθμό των δέντρων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις φύτευσης, τον χρονικό ορίζοντα ανάπτυξης καθώς και το είδος του Κέδρου που θα επιλεχτεί. Αν και η κεντρική ιδέα της πρότασης είναι η δημιουργία ενός μικρού «Κεδρόδασους», γνωρίζοντας πάντοτε ότι οι Κέδροι είναι ένα δέντρο με μακρά και δύσκολη ανάπτυξη, η συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του Τεχνικού Προγράμματος, ως προς την αλλαγή του είδους του δέντρου, ανάλογα με την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτών. Έχοντας ως πρωταρχικό γνώμονα την ανάπλαση-αναβάθμιση του Σιφνέικου Γιαλού.
Με εκτίμηση,
Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
ΦΑΡΟΥΠΟΣ Βασίλειος

[φώτο απο το "κεδρόδασος" στα Χανιά, Σιφνέικος Γιαλός]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου