Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Παραίτηση της Σοφίας Παπασπυρίδωνος από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων και την Οργάνωση Μελών Σύρου

«Να φεύγεις απ’όσα νόμισες γι’αληθινά ,
ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÊÅÍÔÑÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ
μήπως φτάσεις κάποτε σε αυτά»
Μενέλαος Λουντέμης

Με βαθύτατη λύπη δηλώνω την παραίτηση μου από την Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων και από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου. Μετά τις τελευταίες πολιτικές και κομματικές εξελίξεις μου είναι αδύνατον να παραμένω σε ένα κόμμα, που όλο το προηγούμενο διάστημα υπολειτούργησε, υποβαθμίστηκε κι έφτασε σε απαράδεκτες διαδικασίες .Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές της ηγεσίας Τσίπρα -Μαξίμου, έχει χάσει την εμπιστοσύνη μου γιατί πολιτεύτηκε καταστρατηγώντας όλες τις θέσεις και τις αρχές που είχαμε θέσει ξεκινώντας το εγχείρημα αυτό.
Αυτή την στιγμή συντελείται μια αποδιάρθρωση του κόμματος γιατί ακολουθείται μια άλλη πολιτική που προκαλεί θυμό, σοκ κι απογοήτευση σε όσους πιστέψαμε και στηρίξαμε το εγχείρημα αυτό εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Μια πολιτική με την οποία ακυρώνονται – ματαιώνονται οι ελπίδες και οι προσδοκίες ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού αντιμνημονιακού μπλοκ. Μια πολιτική που μεταμορφώνει το κόμμα και το μεταλλάσσει σε κεντροαριστερά ώστε να συμβαδίζει με την συστημική προσαρμογή και τις μνημονιακές προδιαγραφές. Μια πολιτική που είναι εντελώς διαφορετική από αυτά τα οποία είχαμε συνδηλώσει κι είχαμε υπηρετήσει σαν ΣΥΡΙΖΑ όλη την προηγούμενη περίοδο.
Δυστυχώς σήμερα κλείνει ένας κύκλος προσπαθειών και πολύχρονων αγώνων του λαού για μια διαφορετική πορεία της χώρας και κλείνει με ευθύνες της αριστεράς. Οδηγούμαστε με γρήγορους ρυθμούς σε μια εθνική και κοινωνική καταστροφή. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ακολουθούμενη πολιτική του –μέσω των επιλογών μιας ηγετικής ομάδας- όχι μόνο δεν συνέβαλλε στο γκρέμισμα του καθεστώτος που έβαλε την χώρα μέσα στα μνημόνια αλλά διεκπεραιώνει μνημονιακά συμβόλαια με αποτέλεσμα να παραμένουν ανέπαφοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα. Το περιβόητο πρόταγμα περί «απονομής δικαιοσύνης» εξανεμίστηκε μαζί με πολλά άλλα.
Η παραίτηση – αποχώρηση μου, είναι η μοναδική πράξη που μου απομένει –εντός του κόμματος- για να δείξω ότι δεν μπορώ να στηρίξω αυτή την πολιτική. Η βύθιση της χώρας στην υποτέλεια δεν είναι δουλειά της αριστεράς. Νιώθοντας και η ίδια απογοητευμένη, προδομένη μαζί με ντροπή και πόνο για όσα συνέβησαν γρήγορα και συμπυκνωμένα το προηγούμενο διάστημα χρειάζεται να κάνω τον απολογισμό και την αυτοκριτική μου –γιατί η πολιτική πρέπει να ξανασυνδεθεί με την ηθική και γιατί συνειδητοποιώ πως όσα έρχονται θα γίνουν με οδυνηρό τρόπο για τον λαό.
Ταυτόχρονα πιστεύω ότι είναι ανάγκη ν’ ανοίξει ένας νέος κύκλος προσπαθειών, διεργασιών, αξιών που προσβλέπουν στη διέξοδο της χώρας και την ανάγκη για κοινωνική και εθνική σωτηρία. Ο νέος αυτός κύκλος που είναι πολυεπίπεδος και σύνθετος και που χρειάζεται όλοι να συμβάλλουμε θέλει δουλειά πολλή κι αυτό δεν γίνεται μέσα από μια σημαδεμένη διαδικασία εκλογών εξπρές, ούτε με λογικές εύκολων λύσεων που στόχο έχουν την αναδιάταξη του παλιού πολιτικού σκηνικού και την αναπαραγωγή εκλογικών μηχανισμών.
Η αίσθηση που προσπαθούν να μας καλλιεργήσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική δεν με βρίσκει σύμφωνη. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί αλλιώς και γι’ αυτό δική μου προτεραιότητα θα είναι να συμπορευτώ και να αγωνιστώ με το ακηδεμόνευτο εκείνο κομμάτι της κοινωνίας που εξέφρασε τον λαϊκό ριζοσπαστισμό με το συγκλονιστικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.
Σοφία Παπασπυρίδωνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου