Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τετ α τετ Αναστασιάδη - Ακιντζί το Σάββατο



Το Σάββατο το μεσημέρι θα συναντηθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Αυτό συμφωνήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, διάρκειας μισής ώρας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται χώρος με συμβολική σημασία. Η συνάντηση είναι κοινωνικής φύσεως, αλλά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, θα συζητηθεί το Κυπριακό, η πορεία επανέναρξης συνομιλιών και δεν αποκλείεται να συζητηθεί και η ουσία του θέματος.
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της κυβέρνησης να ανακοινώσει σήμερα ή αύριο μονομερή Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα θα είναι ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ενδεχόμενη ανακοίνωση και από πλευράς Ακιντζί ΜΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου