Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ !

Τα γήπεδα είναι για να χρησιμοποιούνται για την άθληση ή να μετατρέπονται σε ....εργοτάξιο;

(Του Ανεξ. Δημοτικού Σύμβουλου Αντιπάρου Φαρούπου Βασίλειου)

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβούλιου Αντιπάρου της 26ης Μαΐου διαβάστηκε το αίτημα του Συλλόγου «Αντίπαρος Εν Πλω» σχετικά με τον καθαρισμό του γηπέδου στη θέση «Γαλανταριες», προκειμένου να συνεχιστεί το δωρεάν πρόγραμμα εκγύμνασης «Αθληση για όλους», το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε Παρασκευή από τον γυμναστή Αγγελάκο Ευάγγελο.
Αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι το γήπεδο να χρησιμοποιείται από αθλούμενους και τις υπόλοιπες ημέρες και να έχει γίνει καθαρισμός δύο φορές από ιδιώτη. Επίσης υπάρχει η σκέψη για διεξαγωγή αθλημάτων στο τέλος της σχολικής χρονιάς από το Δημοτικό Σχολείο.
Τον λόγο στην αρχή πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Ευσταθιάνος Παναγιώτης ο οποίος, αφού ανάφερε όλα τα παραπάνω, εξέφρασε τα παράπονά του για ποιον λόγο δόθηκε άδεια το γήπεδο να μετατραπεί σε εργοτάξιο και σε χώρο στάθμευσης φορτηγών, τονίζοντας ότι τα γήπεδα είναι για αθλοπαιδιές. Ζήτησε περισσότερο σεβασμό στη δουλειά του κ. Αγγελάκου, ώστε να μην αναιρούνται τέτοιες προσπάθειες...Εν συνεχεία πήρε τον λόγο ο ίδιος ο κ. Αγγελάκος ο οποίος ανέφερε ότι ουδέποτε ζήτησε κάτι από τον δήμο. Πολύς κόσμος χρησιμοποιεί το γήπεδο και με ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχει καθαριστεί και φτιαχτεί ο χώρος, ώστε να γίνει χρηστικός.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν αποστομωτική... Ο ίδιος μαζί με τον αντιδήμαρχο είχαν δώσει την άδεια, έπειτα από πιέσεις του εργολάβου, προκειμένου να μετατραπεί το γήπεδο σε εργοτάξιο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε τον κ. Αγγελάκο ότι δεν τον είχε ενημερώσει για το πρόγραμμα (ένα πρόγραμμα βέβαια που έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο), λέγοντάς του ότι είναι στην κρίση του δημάρχου εάν το γήπεδο θα χρησιμοποιείται για αθλοπαιδιές ή αν θα γίνει εργοτάξιο. Αποκορύφωμα βέβαια η δήλωσή του: «Θα κλειδώσω το γήπεδο και όποιος θέλει θα έρχεται να παίρνει τα κλειδιά από τον δήμο».
Ο κ. Αγγελακος έφτασε σε σημείο να ρωτήσει εάν σαν πολίτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το γήπεδο όποτε θέλει για να πάρει πάλι την απάντηση ότι μόνο αν το γνωρίζει ο δήμος. Και μετά από την επιμονή που επέδειξε, άκουσε τελικά ότι εάν είναι μόνος του να το χρησιμοποιεί.
Ακολούθησαν και άλλοι, έντονοι διάλογοι, αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο τέλος ο δήμαρχος να ανασκευάσει τη δήλωσή του, λέγοντας ότι τα γήπεδα τελικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πολίτες και ότι θα πρέπει να ενημερώνεται ο δήμος μόνο όταν γίνονται εκδηλώσεις. Χωρίς βέβαια να ξεκαθαριστεί εάν αυτά τελικά θα κλειδώνουν!
Εγώ προσωπικά εύχομαι τα γήπεδα να αξιοποιηθούν όπως πρέπει και όχι να μετατρέπονται σε εργοτάξια. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, χωρίς να χρειάζεται να πάρουν άδεια από πουθενά. Δράσεις όπως αυτή του συλλόγου «Αντίπαρος Εν Πλω» και του γυμναστή Αγγελάκου Ευάγγελου θα πρέπει να δέχονται όσο το δυνατόν μεγαλύτερης υποστήριξης και όχι να τους δημιουργούμε εμπόδια.
Ανθρωποι που δουλεύουν αφιλοκερδώς και προσφέρουν θα πρέπει να τυγχάνουν τον σεβασμό όλων μας...
Βασ. Φαρούπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου