Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο Νίκος Συρμαλένιος στη Μήλο για συμπαράσταση στο θέμα του ΙΚΑ

Στη Μήλο βρέθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος από Σάββατο 21/3 έως τη Δευτέρα 23/3 με κύριο στόχο τη συμπαράσταση του στον αγώνα του Μηλέϊκου λαού για να μην μετατραπεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ σε απλό γραφείο κοινωνικής ασφάλισης.

Συμμετείχε στη συγκέντρωση που οργανώθηκε στο δημαρχείο το Σάββατο το απόγευμα καθώς και στη συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ τη Δευτέρα το πρωί.
Τελικά μετά την αποφασιστική στάση του λαού της Μήλου και των τοπικών φορέων αλλά και τη συμπαράσταση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες και μετά την παρέμβαση και του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, έφθασε και στο χώρο της κινητοποίησης η γραπτή αναστολή κατάργησης του υποκαταστήματος μέχρι τις 3/4, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε συγκέντρωση των φορέων της Μήλου με συμμετοχή και της Διοίκησης του ΙΚΑ.
Είναι αυτονόητο ότι, για λόγους ιστορικούς, συμβολικούς αλλά και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Μήλου και των γύρω νησιών, η απόφαση μας για τη διατήρηση του υποκαταστήματος στη Μήλο είναι δεδομένη.
Επίσης στη Μήλο ο Νίκος Συρμαλένιος συναντήθηκε με το δσ του ΙΣΚΥΜ, με το οποίο συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση του Κέντρου Υγείας και η επείγουσα ανάγκη για στελέχωση του κυρίως με ιατρικό προσωπικό. Στη συζήτηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις διαγραφόμενες προοπτικές, και τις προσπάθειες που θα γίνουν τόσο προς τη νέα διοίκηση της ΔΥΠΕ, όσο και προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με βάσιμες ελπίδες για γρήγορη βελτίωση της κατάστασης.
Τέλος, έγινε συνάντηση με το δσ του αγροτικού συνεταιρισμού με κύριο θέμα τη στήριξη των προσπαθειών για να κατασκευαστεί επιτέλους στο νησί το σφαγείο.

       23/3/2015,
 Από ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Βουλευτή Ν. Συρμαλένιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου