Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΟΣ: Λαϊκή Συνέλευση Μάρπησσας

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Μάρπησσας πραγματοποίησε, την Κυριακή 22 Μαρτίου, στην Αγροτολέσχη Λαϊκή Συνέλευση. Τη συζήτηση διηύθυνε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άννα Αντωνοπούλου
Ο δήμαρχος Πάρου αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αναδιάταξη και αναδιάρθρωση γραφείων στο Δημαρχείο, με στόχο την αποτελεσματικότερη συνεργασία των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στο ζήτημα του αεροδρομίου.

Τα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο τη Συνέλευση ήταν το “Αλιευτικό Καταφύγιο Πίσω Λιβαδιού” και τα επιμέρους προβλήματα του Δημοτικού Διαμερίσματος Μάρπησσας. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για το Κέντρο Υγείας και τα Βιομηχανικά Πάρκα Ανεμογεννητριών, όπου ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Πολλοί μίλησαν για “κατασκευαστικά” προβλήματα στο Αλιευτικό Καταφύγιο, τα προβλήματα που προκαλούνται από τη μόνιμη πρόσδεση τουριστικών σκαφών, κά. Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσε ότι έχει συνεχή επικοινωνία με την Πρόεδρο και άλλους ενδιαφερόμενους για το Αλιευτικό Καταφύγιο και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει στη βελτίωσή του.
Το μεγαλύτερο χρόνο τον αφιέρωσαν στα (μικρο)προβλήματα του απασχολούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Μάρπησσας: το Μουσείο Περαντινού, την Αγροτολέσχη, την ασυδοσία στην χρήση κοινόχρηστων χώρων, την καθαριότητα στο Νηπιαγωγείο του Δρυού, επισκευές – συντηρήσεις κλπ.
Από τη συζήτηση σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα φάνηκε ότι, εκτός από τα μεγάλα προβλήματα του νησιού, είναι πολλά και τα (μικρο)προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τα Τοπικά Συμβούλια όλων των διαμερισμάτων και τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης.
Πάντως, η επαναφορά του θεσμού των Λαϊκών Συνελεύσεων, έστω και με τον τρόπο που πραγματοποιούνται, είναι μια καλή πρωτοβουλία, γιατί δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να μιλήσουν για όσα τους απασχολούν και στη δημοτική Αρχή να ακούσει από “πρώτο χέρι” τη φωνή των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου