Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΟΣ: Η συζήτηση στο “Συντονιστικό”

Στη συνεδρίαση του “Συντονιστικού” για την Υγεία, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Να ξεκινήσουμε όμως με το κλίμα που υπήρχε στη συνεδρίαση, γιατί το στοιχείο αυτό μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο στη δύσκολη φάση στην οποία βρισκόμαστε σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ). Το κλίμα, όπως και στην προηγούμενη, ήταν εξαιρετικό, ήταν ένα κλίμα ενότητας και θα έλεγα και ομοφωνίας, που είναι και το επιδιωκόμενο. Υπάρχει μια συνεργασία θεσμικών και συλλογικών φορέων, του Βελεντζείου, της Διοικούσας του Κ.Υ. και των πολιτών.
Το δεύτερο, που αξίζει να επισημανθεί, είναι η πολυμελής συμμετοχή της Διαχειριστικής Διοικούσας του Βελεντζείου Ιδρύματος και η αποκατάσταση μιας σχέσης εμπιστοσύνης προς το Ίδρυμα, που οφείλεται και στις διευκρινίσεις που έχουν δοθεί από τους εκπροσώπους του Βελεντζείου, που περιορίζει την παραφιλολογία που υπήρχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Το τρίτο στοιχείο είναι ότι όλοι συνειδητοποιούν την κρισιμότητα της κατάστασης στο Κέντρο Υγείας. Υπάρχει κίνδυνος το ΚΥ να κατεβάσει ρολά, αν δεν επιλυθούν άμεσα τα πιο επείγοντα προβλήματα.
Το τέταρτο, είναι ότι η στάση του συνόλου σχεδόν των συμμετεχόντων παραμένει η ίδια και δεν έχει επηρεαστεί από την αλλαγή της κυβέρνησης. Αυτό δείχνει ότι εκείνο που τους συνέχει και τους παρακινεί είναι πρωτίστως τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας .
Όλοι σχεδόν συνειδητοποιούν ότι οι κινητοποιήσεις είναι μάλλον αναπόφευκτες. Πρέπει να μιλήσουμε όλοι καθαρά, όπως καθαρά είναι και τα πράγματα. Από τις προτάσεις που ακούστηκαν θα αναφέρουμε συνοπτικά κάποιες από αυτές.
  1. Συνάντηση με νέα διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ για θέματα αρμοδιότητάς της (Επιστημονικός Δ/ντής, Διοικούσα ΚΥ, μεταθέσεις, αποσπάσεις, τηλεϊατρική, κά).
  2. Η Διοικούσα του ΚΥ να καταθέσει στο “Συντονιστικό” πρόταση για τις επείγουσες ανάγκες σε ό,τι αφορά τον ελάχιστο αριθμό σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ώστε το ΚΥ να κρατηθεί όρθιο και να μην κατεβάσει ρολά, ενόψει και του καλοκαιριού.
  3. Να ενεργοποιηθεί η σύμβαση του Δήμου Πάρου με το Βελέντζειο για να ξεκινήσουν οι αεροδιακομιδές με το υγειονομικό αεροσκάφος.
  4. Να προσδιοριστούν οι κόκκινες γραμμές και η μορφή των κινητοποιήσεων.
  5. Να εξεταστεί με τη δέουσα σοβαρότητα το ζήτημα της Προγραμματικής Σύμβασης του Βελεντζείου με το ΕΚΑΒ, με την οποία θα λυθεί το πρόβλημα των διακομιδών και θα επιτρέψει στο Ίδρυμα να έχει έσοδα, τα οποία θα επιστρέψουν στην κοινωνία (ενίσχυση του ΚΥ, Παιδείας, κά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου