Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τι επιλέγετε: Μείωση του μισθού του βουλευτή κατά 50% ή η αμοιβή του να είναι ίση με τον εκάστοτε βασικό μισθό; Εμείς προτιμάμε το 2ο. Είναι πιο ... αποτελεσματικό.Εσείς;


Φωτογραφία του Αλέξανδρος Πολίτης.

Υποστηρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν τα μνημόνια όπου κόσμος της εργασίας ματώνει, ότι ο μισθός των βουλευτών θα πρέπει να μειωθεί δραστικά. Μου απαντούσαν τότε, που ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ήταν ακόμη στο 3 - 4% ότι α) αυτό είναι λαϊκισμός, β)  τότε οι βουλευτές θα ήταν ευάλωτοι στο χρηματισμό και γ) ότι και να "κάνουμε" την πρόταση στη Βουλή δεν πρόκειται να την ψηφίσουν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Πέρασαν τα χρόνια, ο ΣΥΝ "διευρύνθηκε" σε ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός της Ριζοσπαστική Αριστερά να μην ξεχνάμε) και από τον Ιανουάριο του 2015 είναι κυβέρνηση.

Πρόσφατα, πρότεινα μέσω του "Πολίτης Πάρου"  αμοιβή για τον ΠτΔ 3.000 ευρώ, για τον Πρωθυπουργό 2.500 ευρώ, για τον Υπουργό 2.200 ευρώ, τον Γ. Γραμματέα 2.000 ευρώ και για τον βουλευτή 1.800 ευρώ, με το σκεπτικό ότι, εφόσον από τους εργαζόμενους ζητάνε, με 600 ευρώ τον μήνα, να πληρώνει κανονικά τους φόρους και συγχρόνως να ζει, τότε πολύ πιο άνετα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ίδιες υποχρεώσεις και οι βουλευτές με τα τριπλάσια, δηλαδή, με 1.800 ευρώ.
Τις προάλλες πρότεινα, σε συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, να "ανέβει"  (προς τα πάνω) ως πρόταση η αμοιβή του βουλευτή να γίνει όσο είναι και ο βασικός μισθός. 
Πιστεύω, ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί "εδώ και τωρα" και ανεξάρτητα από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για το 3ο Μνημόνιο, ένα κοινωνικό κίνημα με αίτημα "η αμοιβή του βουλευτή να γίνει όσο είναι και ο βασικός μισθός"
Η. ΓΟΥΡΔΟΥΚΗΣ 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου