Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΜΑ.ΧΩ.Μ.Ε.: Συνέδριο «Αποδέσμευση από την Ευρωζώνη: προβλήματα, δυνατότητες, προοπτικές».

Ο Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης & Έρευνας (ΜΑ.ΧΩ.Μ.Ε.) διοργανώνει στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015 τριήμερο Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα με τη συμμετοχή επιστημόνων διεθνούς κύρους και ευρωβουλευτών από την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές χώρες, με θέμα:«Αποδέσμευση από την Ευρωζώνη: προβλήματα, δυνατότητες, προοπτικές». 
Η πραγματοποίηση του συνεδρίου υπαγορεύεται από την ανάγκη εντοπισμού των προβλημάτων από την ενδεχόμενη αναγκαστική ή εθελούσια αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τις ασφυκτικές πολιτικές και οικονομικές πιέσεις που ασκούν οι υπερεθνικοί θεσμοί.
Μεταξύ των ζητημάτων που θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης είναι:
·   Οικονομικά και οργανωτικά ζητήματα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα.
·   Ανάλυση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών προεκτάσεων της εξόδου από την Ευρωζώνη (εθνική & πολιτική κυριαρχία, τράπεζες, κίνηση κεφαλαίων, εμπορικό ισοζύγιο, δανειακές ανάγκες, μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες κ.ά).
·   Γεωπολιτικές προεκτάσεις από την εφαρμογή μιας πολυδιάστατης εξωτερική πολιτικής (εθνική άμυνα, διεθνείς οικονομικές σχέσεις).
·   Συγκεκριμένη μέτρα ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης (διατροφική επάρκεια, μείωση εισαγωγών,  αύξηση εξαγωγών, δημόσιος έλεγχος επιχειρήσεων και κλάδων εθνικής στρατηγικής σημασίας).
·   Ενέργειες για διαγραφή του επονείδιστου δημόσιου χρέους και κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων.
·   Συντονισμός δράσεων των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών με ανοιχτό τον ορίζοντα της σοσιαλιστικής προοπτικής.
Αθήνα, 29-7-2015
Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου