Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η Digea θα πάρει 2.800.000 ευρώ από ΕΡΤ – ΝΕΡΙΤ λόγω του λουκέτου!


ΕΡΤ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΑΤ ΝΟΕΜ 2013
Μέχρι τον Απρίλιο του 2016 παρατείνεται η σύμβαση ΕΡΤ – Digea, με απόφαση του ΔΣ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Η παράταση αυτή σημαίνει πως η Digea θα λάβει έως τη λήξη της σύμβασης το ποσόν των 2.000.000 ευρώ για τη μεταφορά του σήματος της ΕΡΤ, γεγονός που εξασφαλίζει στους μετόχους της, τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, ένα σταθερό έσοδο σε εποχή πρωτοφανούς οικονομικής δυσχέρειας. Συνολικά, η κοινή εταιρεία των Mega, ANT1, Alpha, Star, ΣΚΑΪ και Μακεδονία TV θα πάρει μέσω της ΕΡΤ από το Ελληνικό Δημόσιο, από την αρχή της σύμβασης, ένα ποσόν που υπερβαίνει τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Το λουκέτο στην ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013, πέντε μήνες μετά την παράδοση όλων των ψηφιακών συχνοτήτων στην Digea, δημιούργησε και τον πρώτο και καλύτερο πελάτη των καναλαρχών. Η ΕΡΤ τότε ήταν πολύ κοντά στην απόκτηση του δικού της δικτύου, αλλά την πρόλαβε η απόφαση για το λουκέτο του Σίμου Κεδίκογλου και του Γιάννη Στουρνάρα.
Η κρατική ραδιοτηλεόραση, η οποία είναι ακόμη και σήμερα χωρίς δίκτυο, γι’ αυτό και είναι αναγκασμένη να πληρώνει την Digea για να εκπέμπει ψηφιακά το σήμα της. Η διοίκηση της ΕΡΤ, για να σταματήσει την οικονομική «αιμορραγία», έβγαλε στον αέρα τον διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια ψηφιακών πομπών, αξίας 6,78 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ, προκαλώντας την αντίδραση των καναλαρχών.
 Η διοίκηση της ΕΡΤ, στο μεταξύ, έστειλε το προσχέδιο της σύμβασης για την ψηφιακή μεταφορά του σήματός της για έναν χρόνο μέσω της Digea στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά της και αμέσως μετά να υπογραφεί από τις δύο πλευρές.

 Οι απαντήσεις της Digea στο κοινό, όταν έκλεισε η ΕΡΤ

Οι απαντήσεις της Digea στο κοινό, όταν έκλεισε η ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου