Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης VS Ντάνιελ Κον Μπεντίτ: «Η Ευρώπη σκότωσε την Αριστερά;»

«Ξέρεις γιατί δεν έμεινες υπουργός Οικονομικών; Γιατί νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. Στην πολιτική πρέπει να δέχεσαι τον συμβιβασμό», είπε ο κ. Ντάνιελ Κον Μπεντίτ εκνευρισμένος στον Έλληνα πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη.
Οι δύο πολιτικοί  βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, σε μία μεγάλη αίθουσα  στο υπόγειο της Οπερας της Βαστίλλης, στο Παρίσι, η οποία ήταν γεμάτη ασφυκτικά  από Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς και Γάλλους, οι οποίοι  έσπευσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση διοργανώθηκε από την εφημερίδα Le Monde και είχε τον  τίτλο «Η Ευρώπη σκότωσε την Αριστερά;».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του γαλικού τύπου ο κ. Βαρουφάκης, ο σταρ της βραδιάς, ξεκίνησε την ομιλία του  με μία φράση του Σαίξπηρ από το έργο «Ριχάρδος ο Γ’» και τη διαπίστωση ότι η Ελλάδα, η χώρα του, μπαίνει «σε έναν μακρύ χειμώνα δυσαρέσκειας».
Η στάση του κ. Βαρουφάκη προκάλεσε τον εκνευρισμό του κ. Κον Μπεντίτ  ο οποίος του επιτέθηκε φραστικά για τις ανορθόδοξες ιδέες του.
Η δημοκρατία και η διαφάνεια δεν επιδέχονται συμβιβασμούς, ήταν η απάντηση του πρώην Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε ότι «επί πέντε μήνες έζησε μια πλήρη άρνηση της δημοκρατίας» στις συσκέψεις του Eurogroup, όπου προσπαθούσε να βρει μια λύση για την ελληνική οικονομική κρίση.
Ο Βαρουφάκης χαρακτήρισε «θολό» και χωρίς νομικό καθεστώς το Eurogroup, το οποίο, όπως είπε, «δεν έχει κανέναν γραπτό κανόνα, καμία απόδοση ευθυνών, για να αντιληφθούν οι πολίτες τι λέγεται στο όνομα των λαών, κανένα σεβασμό στη δημοκρατία. Ετσι λειτουργεί ο θεσμός που αποφασίζει για σας και για μένα, για τα παιδιά μας. Αυτή είναι η Ευρώπη για την οποία εργάστηκαν ο Αντενάουερ, ο Ντε Γκολ, ο Ζισκάρ Ντ” Εστέν, ο Κολ, ο Μιτεράν;», τόνισε.
Ο  πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, γράφει το Paris Match, «καίγεται» να επιστρέψει στην πολιτική και γράφει αυτή τη στιγμή τα τελευταία κεφάλαια ενός βιβλίου αφιερωμένου στην Ευρώπη, για τις εκδόσεις «Les liens qui libèrent». Ο τίτλος του βιβλίου είναι μυστικός, αλλά θα περιέχει κάτι από τη φράση του ιστορικού Θουκυδίδη «Οι δειλοί θα υποστούν ό,τι τους αξίζει».
ΠΗΓΗ: Hit & Run

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου