Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΩΤΟ από την Υπερπανσέληνο και την έκλειψη σελήνης από την Πέρδικα Θεσπρωτίαςτον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, τα Τρίκαλα και τον Αττικό ουρανό

 Το υλικό το πήραμε από το enikos.gr

Μοναδικό το χρώμα της σελήνης πάνω από την Κέρκυρα - ΦΩΤΟ (Η λήψη είναι από την Πέρδικα Θεσπρωτίας)

Μοναδικό το χρώμα της σελήνης πάνω από την Κέρκυρα - ΦΩΤΟ

Η ολική έκλειψη της Σελήνης, η οποία συνέπεσε με τη λεγόμενη «υπερπανσέληνο», ήταν ορατή από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, την Αφρική, την Αμερική και τη δυτική Ασία.
Στη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, βλέπουμε πως την απόλαυσαν οι κάτοικοι της Πέρδικας Θεσπρωτίας, όταν το «κόκκινο φεγγάρι» βρισκόταν πάνω από την Κέρκυρα.

 

ΠΗΓΗ φωτογραφίας: Θανάσης Βενέτης (ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΟΥ: Τις υπέροχες φωτογραφίες του ο φίλος Θανάσης τις ανάρτησε και στο face book. Τον ευχαριστούμε πολύ).

Η εντυπωσιακή έκλειψη της Σελήνης από τον ναό του Ποσειδώνα - ΒΙΝΤΕΟ


Η εντυπωσιακή έκλειψη της Σελήνης από τον ναό του Ποσειδώνα - ΒΙΝΤΕΟ

Το όμορφο φαινόμενο της ολικής έκλειψης της Σελήνης προέβαλε η "Daily Mail" με ένα βίντεο από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα.

Δείτε το βίντεο:΄εδώ

Η σπάνια έκλειψη σελήνης από τα Τρίκαλα - ΦΩΤΟ

Η σπάνια έκλειψη σελήνης από τα Τρίκαλα - ΦΩΤΟ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας αρκετοί πολίτες των Τρικάλων ξενύχτησαν για να θαυμάσουν το μοναδικό ρομαντικό θέαμα της έκλειψης της Σελήνης.
Δείτε δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες του trikalaola.gr από το εκπληκτικό φαινόμενο της ολικής έκλειψης σελήνης, όπως ήταν ορατή από την πόλη των Τρικάλων.

ΦΩΤΟ από την Υπερπανσέληνο στον Αττικό ουρανό

ΦΩΤΟ από την Υπερπανσέληνο στον Αττικό ουρανό

Μέσα από τα σύννεφα διακρίνεται στον ουρανό της Αθήνας η πανσέληνος.
Τα ξημερώματα ήταν ορατή από την Ελλάδα η ολική έκλειψη της Υπερπανσελήνου, όταν η Σελήνη εισήλθε στη σκιά της Γης και η διάμετρος του φεγγαριού ήταν η μεγαλύτερη δυνατή, σπάνιο φαινόμενο που τελευταία φορά συνέβη το 1982 και θα επαναληφθεί ξανά το 2033.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου