Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Λάκης Λαζόπουλος: To γκουρλοκρυψίνιο

Ξέσπασε ο πόλεμος για την καρέκλα!
Ο αντάρτης Τζιτζικώστας δεν άκουσε τον Καραμανλή και αυτοπροτάθηκε. Σιγά μην δεν τον άκουσε. Μια χαρά τον άκουσε! Αυτός τον έβαλε!!
Θα άφηνε ο Καραμανλής τον Κυριάκο να εκπροσωπήσει το νέο αίμα στην Παράταξη;;
Βαριέται αλλά όχι τόσο.
Ο Τζιτζικώστας θα είναι ο επόμενος αρχηγός της Ν.Δ.
Θα δώσουν κι οι τρεις την μάχη πρώτα, δηλαδή Μειμαράκης,  Κυριάκος και Τζιτζικώστας και στην τελευταία στροφή ο Μειμαράκης θα ταχθεί υπέρ Τζιτζικώστα.
Γνωστά, παλιά κόλπα.
Διότι τον Κυριάκο δεν τον θέλει η αδερφή του η Ντόρα, δεν τον θέλει ο Καραμανλής,  δεν τον θέλει ο Μειμαράκης, δεν τον θέλει κι η ιστορία που τον βλέπει και τρομάζει. Τον θέλει μόνο η φυσική ιστορία γιατί μοιάζει σαν σπάνιο πουλί του Αμαζονίου. Το γκουρλοκρυψίνιο!

Αν ο Βορίδης της ακροδεξιάς παρέας μπει στην Μάχη της διαδοχής,  αυτοί στο τέλος θα πάνε με τον Μητσοτάκη. Θα είναι η ομπρέλα τους. Ο Σαμαράς από πίσω τα ΄χει βρει με τον Κυριάκο, γι” αυτό και παρέδωσε την εξουσία στον Μειμαράκη ώστε να καεί στις εκλογές. Αλλά ο Μειμαράκης δεν κάηκε. Αν βγει ο Τζιτζικώστας οι ακροδεξιοί θα την κάνουν. Θ' ανοίξουν καινούργιο μαγαζάκι,  το ΛΑΟΣ νούμερο 2,  με τον Σαμαρά στα μετόπισθεν. Κάτι θα τσιμπήσουν κι αυτοί. Ποιος δεν θυμάται τον Άδωνη να ουρλιάζει για το πότε θα αγοραστούν τα γερμανικά εξοπλιστικά;;
Δεν βγαίνουν έτσι βόλτα τα λαρύγγια των πολιτικών.
Άσχετη παροιμία που μου ήρθε στο νου: «εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν , εν τω πολιτικώ και ούτω πωλήσωμεν».
Η ΝΔ χρειάζεται νέο πρόσωπο,  να έχει φάτσα που να την αντέχει η αστική και η μικροαστική τάξη, να έχει ανυπόταχτο χαρακτήρα για να Τσιπροφέρνει και λίγο, να είναι και λίγο ανυπάκουος (γι' αυτό δεν τον «άκουσε» τον Καραμανλή ο Τζιτζικώστας).
Να μην έχει όνομα που να ανήκει στις δυο μεγάλες οικογένειες,να είναι αυτοδημιούργητος πολιτικά, κι αν είναι και Βορειοελλαδίτης ακόμα καλύτερα. Στο τέλος θα τον αγκαλιάσουν ο Καραμανλής η Ντόρα και ο Μειμαράκης και όλα μέλι- γάλα.
Ο Κυριάκος πρέπει να μπει στην γωνία διότι περιμένει ο γιος της Ντόρας.
Το χουν δει λίγο σαν κατάστημα δικό τους, την βουλή. Κι εδώ που τα λέμε το μεγαλύτερο εμπορικό μαγαζί την Αθήνα είναι η βουλή. Ποιο attica  και ποιο PUBLIC;
Οι  μεγαλύτερες μίζες κλείστηκαν εκεί, στην Βουλή.  Μαγαζί γωνία και με τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών, να μην σε τρώει κι η αγωνία.
Δεν θα το σκάσει λοιπόν κανείς από την Ν.Δ.  Διότι αυτό που συνέβη στο καράβι όπου μπήκαν Λαφαζάνης, Ζωή, Βαρουφάκης, Βαλαβάνη, Στρατούλης και Γλέζος το είδαν με τα μάτια τους, τι απέγινε.Η ιστορία δεν γύρισε σελίδα, άλλαξε βιβλίο!
Μετά από 4 μάχες και 4 νίκες Η ΝΕΟΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ξεκίνησε. Η Μεταπολίτευση  είναι  έτοιμη να λογοδοτήσει.Στην Αμερική ο πρωθυπουργός. Στον ΟΗΕ ετέθη το θέμα του χρέους. Ο Ομπάμα και το ΔΝΤ συμφωνούν. Η Γερμανία με το σκάνδαλο μεγατόνων της Φολκς-Βαγκεν θ' αρχίσει λιγάκι να μαζεύεται. Βέβαια η αλαζονεία,  ο εγωισμός,  ο επεκτατισμός και το DNA δεν νικιόνται απ” την μια μέρα στην Άλλη.
Όμως τα αποτελέσματα των εκλογών στην Καταλονία δείχνουν ότι η Γερμανική δημοσιονομική μπότα έχει συνθλίψει την ζωή μας. Μας έχουν διαλύσει.
Οι φόροι αβάσταχτοι στην Ελλάδα. Με αυτούς τους φόρους δεν πρόκειται να υπάρξει καμμία ανάκαμψη.

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους να βελτιώσει την αναγκαστική συμφωνία της 12ης Ιουλίου,
η οποία ήταν απόρροια του γερμανικού μίσους και της επιθυμίας της συντηρητικής Ευρώπης να ανατραπεί η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς. Με αυτή την συνταγή το κέικ που θα βγει απ'  τον φούρνο θα είναι ίδιο. Όπως και τα προηγούμενα.
Χτυπώ την πόρτα και φωνάζω απ΄έξω: 
Ελπίδα είσαι  ακόμα εδωώ;; 
ΠΗΓΗ: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου