Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση (BridgingEurope): Θετική η πρώτη αποτίμηση των πολιτών για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση, από το Ινστιτούτο Bridging Europe, ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ +7%.
Προσωπική νίκη του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν οι περισσότεροι Έλληνες (67%) τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bridging Europe.

Στην έρευνα, που έγινε μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα μεταξύ 23 - 25 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.017 ατόμων, η πλειοψηφία (61%) δηλώνει ότι ψήφισε με στρατηγικό κριτήριο και όχι ιδεολογικά, ενώ το 46% κρίνει θετικά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, έναντι του 38% που την κρίνει αρνητικά.

Η πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα (40% έναντι 31%), ενώ το 42% υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Οι ερωτηθέντες υπέδειξαν ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες χαρακτηρίζουν την ανεργία (40%), την φορολογία (31%), το χρέος (20%) και τη μετανάστευση (7%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου