Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ο κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei αναπαριστά τον μικρό Αϊλάν Κούρντι σε παραλία της Λέσβου [ΦΩΤΟ]


Σε αναπαράσταση της εικόνας του μικρού Αϊλάν, του τρίχρονου προσφυγόπουλου από τη Συρία, η σορός του οποίου ξεβράσθηκε στις ακτές της Τουρκίας προχώρησε ο τον Κινέζο καλλιτέχνη κ. Ai Weiwei, σε ένα τεράστιο καλλιτεχνικό αφιέρωμα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ai Weiwei έκλεισε τα μάτια του και ξάπλωσε μπρούμυτα στην κρύα παραλία με βότσαλα, σε μια χαρακτηριστική στάση, που έμοιαζε με το άψυχο σώμα του Αϊλάν Κούρντι.
Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε για λογαριασμό του περιοδικού India Today στο ελληνικό νησί της Λέσβου, πρωτοστατεί σε μια έκθεση στην Ινδία, με τίτλο «Οι Καλλιτέχνες» αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ο Κινέζος καλλιτέχνης και η ομάδα του «βοήθησαν ενεργά στο να καταφέρουμε να βγάλουμε αυτή τη φωτογραφία», δήλωσε ο κ. Rohit Chawla, φωτογράφος στο India Today, ο οποίος ταξίδεψε στη Λέσβο, όπου βρίσκεται ο Ai Weiwei, βοηθώντας τους πρόσφυγες.
«Είμαι σίγουρος ότι δεν πρέπει να ήταν πολύ άνετα πάνω στα βότσαλα. Αλλά το απαλό φως που έπεφτε στο πρόσωπό του, όταν ξάπλωσε το βράδυ ήταν τέλειο» είπε ο κ. Chawla.
Ένας τεράστιος αριθμός φιλότεχνων και ιδιοκτητών γκαλερί περιμένει στην ουρά για να δει την ασπρόμαυρη φωτογραφία, ανέφεραν οι διοργανωτές.
«Είναι μια εικονική φωτογραφία, διότι είναι πολύ πολιτική, ανθρώπινη και περιλαμβάνει έναν εξαιρετικά σημαντικό καλλιτέχνη όπως είναι ο Ai Weiwei» δήλωσε ο Sandy Angus, συνιδιοκτήτης του India Art Fair.
«Η εικόνα είναι στοιχειωμένη και αντιπροσωπεύει το σύνολο της μεταναστευτικής κρίσης και την απελπισία των ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν από το παρελθόν τους για ένα καλύτερο μέλλον». 
ΠΗΓΗ: Hit & Run

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου