Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Πάμε Νταχάου;

denmark
Φίλε Πιτσιρίκο,
Μετά την Ελβετία –για την οποία λόγω των τραπεζών προφανώς δεν μιλάει κανείς–, η Δανία χθες αποφάσισε «δημοκρατικά» -δηλαδή πλειοψηφικά- την νομιμοποίηση της ληστείας των προσφύγων που φτάνουν στα σύνορα της χώρας.

Υποθέτω πως και οι ναζί όταν αποφάσιζαν τα πογκρόμ εις βάρος των Εβραίων, των αναπήρων, των ομοφυλόφιλων, των Τσιγγάνων και των κομουνιστών, περνούσαν τις αποφάσεις τους από το δικό τους κοινοβούλιο, ασχέτως αν εμείς σήμερα γνωρίζουμε ότι το γεγονός αυτό ήταν άνευ σημασίας.
Την εποχή εκείνη πολλοί θαυμαστές των ναζί και του Χίτλερ στην Ευρώπη και αλλού, χρησιμοποιούσαν το παραπάνω ως επιχείρημα δικαιολόγησης των αποτρόπαιων πράξεων του καθεστώτος.
«Ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο». «Το υποστηρίζει ο Γερμανικός λαός». Τέτοια λεγόντουσαν τότε, τα ίδια δηλαδή που ακούγονται και σήμερα.
Όταν όμως μπεις στην λογική των Δανών και των Ελβετών πως οι πρόσφυγες πρέπει να καλύπτουν μέρος των εξόδων παραμονής τους στην χώρα υποδοχής μέσω της δέσμευσης των περιουσιακών τους στοιχείων, δεν απέχεις πολύ από το να υποστηρίξεις πως είναι αδιανόητο και άδικο να πληρώνεις εσύ ο αρτιμελής και ο ικανός προς αποδοτική εργασία τα κόστη για την διαβίωση ατόμων με νοητική υστέρηση ή άλλου τύπου αναπηρίας.
Δεν απέχεις πολύ από την «δημοκρατική» ψήφιση του μέτρου της φυσικής εξόντωσης των ατόμων αυτών, με πρόσχημα τον περιορισμό των εξόδων και το δίκαιο του «έχοντος και κατέχοντος».
Την ίδια σχεδόν μέρα, το Βέλγιο φέρεται να ζητά την δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης-φιλοξενίας προσφύγων, χωρητικότητας 400.000 ψυχών, στην Αττική.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο στρουθοκαμηλισμός που βασιλεύει στην χώρα μας και οι πολίτες-κάτοικοι να πάψουν να «πέφτουν από τα σύννεφα» κάθε λίγο.
Οι «εταίροι» μας λένε ξεκάθαρα για το τι ακριβώς επιθυμούν να γίνει η Ελλάδα.
Όταν αυτό συμβεί, να μην λέμε πως «δεν το γνωρίζαμε» ή να ψέλνουμε ξανά το τροπάρι του «τι μας κάνανε οι ξένοι».
Πρέπει να απαιτήσουμε την «εδώ και τώρα» έξοδο από την ΕΕ. Δεν είναι πια μονάχα πολιτικό το ζήτημα. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης.
Σέβομαι όλους εκείνους που θαυμάζουν τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Σέβομαι την επιθυμία ​πολλών συμπολιτών, ​ να τους μοιάσουμε κάποτε. Την ίδια επιθυμία έχω κι εγώ. Όμως, θα πρέπει να έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας.
Όμορφο ζώο το λιοντάρι αλλά όχι όταν εσύ είσαι η ζέβρα​ ή η αντιλόπη​.
.
Δεν «Μένουμε Ευρώπη». Πηγαίνουμε ολοταχώς «Νταχάου».
Φιλιά από την Εσπερία, Ηλίας
ΥΓ Tο σκίτσο δεν είναι από την «Ισβέστια» αλλά από τον Guardian.

(Αγαπητέ Ηλία, απορώ που δεν καταλαβαίνεις πως εμείς οι Ευρωπαίοι θα παίρνουμε τα χρήματα και τα τιμαλφή των προσφύγων, για να κάνουμε αναδιανομή του πλούτου. Αυτό δεν έκαναν πάντα οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες; Έκαναν αποικίες και ξέσκιζαν και κατάκλεβαν όλους αυτούς στις χώρες τους. Σήμερα έρχονται αυτοί στην Ευρώπη και τους τα παίρνουμε πάλι. Σημασία έχει να τους τα παίρνουμε. Γιατί το χρήμα διαβρώνει τον άνθρωπο. Το ξέρουν αυτό οι Ευρωπαίοι και προσπαθούν να προστατέψουν τους πρόσφυγες. Μην γίνουν κι αυτοί κτήνη σαν εμάς. Ηλία, εγώ είμαι πια με τους Μένουμε Ευρώπη. Έχει πολύ μεγάλη πλάκα πια. Δεν ξέρω αν έχεις προσέξει πως οι «διανοούμενοι» έχουν καταπιεί τις γλώσσες τους. Εντάξει, είναι και μπουκωμένοι, και όταν τρώμε, δεν μιλάμε. Ηλία, Μένουμε Ευρώπη. Και Μένουμε Νταχάου. Ηλία, χαλάρωσε και απόλαυσέ το. Αυτά θέλει ο κόσμος. Να είσαι καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου