Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΣΠΙΡΤΖΗ



 «Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου, και με την συμπαράσταση και παρουσία των βουλευτών της κυβέρνησης στον νομό, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συνάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη, με εκπροσώπους της ΑΜΚΕ. 
Από την πλευρά της ΑΜΚΕ εκτός του Δημάρχου Πάρου, συμμετείχαν τα μέλη της Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Μπαφίτης καθώς και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου κα Κούτλα Ασημίνα. Ο κ. Υπουργός αφού ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την ΑΜΚΕ μετά από συνεργασία με την ΥΠΑ, μας ανάλυσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός κρατικού αεροδρομίου στην Πάρο, το οποίο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο συγκοινωνιακό χάρτη, ως κομβικής σημασίας αεροδρόμιο στις Κυκλάδες, που ενισχύεται από την θέση του και τις δυνατότητες ανάπτυξης του. Για να εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνει κρατικό, προϋποθέτει την βιωσιμότητα του για την οποία αναλύθηκαν οι τρόποι εξασφάλισης τηςΑκολούθως αναφέρθηκαν οι οικονομικές δυσκολίες, που οδηγούν σε αδυναμία κρατικής χρηματοδότησης της αποπεράτωσης του, για χρόνο που δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, σήμερα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Καταλήγοντας διαπιστώθηκε
, ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση, για την δημιουργία των εγκαταστάσεων και την άμεση ενεργοποίηση του, είναι η χρηματοδότηση του πρώτου μέρους των υπολειπόμενων έργων από ιδιώτες.
Στο πλαίσιο αυτό επικρότησε την πρωτοβουλία σύστασης της ΑΜΚΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η μεθοδολογία που ακολουθείται στην Πάρο είναι η μόνη που μπορεί να αποφέρει άμεσο αποτέλεσμα, προσφερόμενος μάλιστα σε μεσολάβηση για ιδιωτική χρηματοδότηση. 
Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να λειτουργήσει το αεροδρόμιο Πάρου το συντομότερο δυνατόν, αφενός μεν θα υπογράψει άμεσα την αποδοχή της δωρεάς της μελέτης και του πρώτου μέρους των έργων από την ΑΜΚΕ, αφετέρου δε θα μεριμνήσει ώστε να γίνει τμηματική ολοκλήρωση του έργου, και τα μεταγενέστερα και αναγκαία τμήματα των υπολειπόμενων έργων να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Οι εξελίξεις δικαιώνουν την προσπάθειά μας και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε. Σε λίγες ημέρες θα εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες δόμησης.
Ξεκινάμε με τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρηματιών.

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΜΕ
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου