Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΤΝΤ βάζει το ΔΝΤ στη συμφωνία

[ ΠΗΓΗ: ARti news / 28.01.16 ]

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απορρίπτει τη συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης και εργοδοτών για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, επιμένοντας ότι το βάρος των περικοπών πρέπει να βαρύνει τον μέσο Έλληνα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Huffington Post.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα αντιταχθεί στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει τις εργοδοτικές εισφορές, προκειμένου να διασωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της. Στέλεχος του ΔΝΤ που μίλησε στη Huffington Post, είπε ότι το ΔΝΤ πιστεύει ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μειώσεις συντάξεων ύψους 15% μεσοσταθμικά.

Μολονότι το Ταμείο δεν έχει επισήμως εκφράσει ενστάσεις στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα καταστήσει την ελληνική οικονομία λιγότερο ανταγωνιστική.
Το ΔΝΤ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, δεν διέψευσε τους ισχυρισμούς της πηγής αυτής. Παρέπεμψε όμως τη Huffington Post στα σχόλια που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος είπε ότι οι προτάσεις εξετάζονται και η διαδικασία αξιολόγησής τους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Η αδιαλλαξία του Ταμείου αποδίδεται από ορισμένους στον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, τον Πάουλ Τόμσεν. «Το ότι ο Τόμσεν διαδραματίζει έναν όχι και τόσο εποικοδομητικό ρόλο είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς. Η στάση του ΔΝΤ προκαλεί προβληματισμό και θέλει σαφώς είτε να βγει από το πρόγραμμα ή να τινάξει όλο το πράγμα στον αέρα», υποστήριξε η πηγή της Huffington Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου