Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Δημήτρης Μπελαντής: Συγγνώμη γιατί δεν τους αναγνωρίσαμε έγκαιρα... συγγνώμη που δεν μπορέσαμε έγκαιρα να τους εμποδίσουμε

Παρατηρώ στα διάφορα sites τους υπουργούς και τις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, με τα πλατειά χαμόγελα, τα σινιέ κοστούμια και φορέματα, τις σοφιστικέ γραβάτες, την αγαλλίαση, την ευφορία, σε μια στιγμή όπου η χώρα και οι εργαζόμενοι καταστρέφονται και όπου η νεολαία της χώρας μεταναστεύει μαζικά. Παρατηρώ την έκφραση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, μια έκφραση χαράς. Και σκέφτομαι να ζητήσω μια συγγνώμη από τον λαό.

Όλη αυτή η φρίκη, που θα έλεγε και ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός, όλα αυτά τα μεγαλόσχημα και γκροτέσκα όντα, άντρες και γυναίκες, που χαμογελούν στον φακό με έπαρση, όταν οι φτωχοί καταρρέουν και οι πρόσφυγες αδυνατούν να διαβιώσουν αξιοπρεπώς, όλη αυτή η αδιαφορία για την κοινωνία, βγήκε από την Αριστερά, από το κόμμα που μετείχαμε για πολλά χρόνια. Όλα αυτά τα πρόσωπα ήταν πρόσωπα που όλοι/ες βοηθήσαμε να αναδειχθούν, πρόσωπα που ανήκουν στην ίδια πολιτική τάξη με τους πολιτικούς των αστικών κομμάτων, αν εξαιρέσουμε τις βολικές υπεκφυγές και υποσχέσεις. Πρόσωπα που πλην εξαιρέσεων κάποτε όμνυαν στον σοσιαλισμό και μάλιστα τον δημοκρατικό. 
Μια συγγνώμη λοιπόν, γιατί δεν τους αναγνωρίσαμε έγκαιρα. Και μια συγγνώμη που δεν μπορέσαμε έγκαιρα να τους εμποδίσουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Πολίτη Πάρου":  Όταν οι πολιτικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα  είναι,  στην πραγματικότητα, μηχανιμσοί, τότε αυτά τα αποτελέσματα θα παράγουν. Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, η δημοκρατία της ολιγαρχίας δηλαδή, λειτουργεί υπέρ της οικονομικής ολιγαρχίας και τη ηγετικής ομάδας κάθε κόμματος, διότι δεν είναι οργανώσεις των πολιτών, δεν ελέγχουν οι πολίτες, δεν αποφασίζουν οι πολίτες.
Οι πολίτες είναι (ή τους μετέτρεψαν) απλώς ψηφοφόροι, είναι οπαδοί.  Είναι φανερό. Το σταθερό μοτίβο τόσα χρόνια είναι να μας χρησιμοποιούν οι ηγετικέςομάδες  και να βολεύονται εκείνοι και οι παρατρεχάμενοί τους. Μετά την κυβέρνηση της "Αριστεράς" (με εισαγωγικά ή χωρίς εισαγωγικά), που ελπίζαμε ότι κάτι διαφορετικό θα κάνει, το τελικό συμπέρασμα, δυστυχώς, για τον κόσμο της εργασίας, για τις λαϊκές τάξεις,  είναι αυτό. Μας χρησιμοποιούν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου