Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η άποψη του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α. για τα πλαστά πτυχία.

Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

Πολύ φασαρία γίνεται τις τελευταίες μέρες για τα «πλαστά πτυχία» που κατέχουν κάποιοι «συνάδελφοι» με βάση τα οποία κατέχουν θέσεις του Ελληνικού Δημοσίου σε διάφορες υπηρεσίες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καταγραφή της σχετικής ιστορίας, για να φρεσκάρουμε τη μνήμη κάποιων, για να ενημερώσουμε αυτούς που δεν γνωρίζουν και, πρωτίστως, για να αρθρώσουμε άποψη ως εργαζόμενοι που σέβονται τη δουλειά τους. 
Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.3577/2007, (αν θυμάστε τότε κυβέρνηση ήταν η ΝΔ) οι μαθητές των ιδιωτικών ΤΕΕ από τα οποία αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω διαπιστωμένων παρανομιών θα έπρεπε να δώσουν εκ νέου ειδικές πτυχιακές εξετάσεις προφανώς γιατί τα πτυχία που είχαν στα χέρια τους δεν ήταν νόμιμα. Ο νόμος αυτός, όπως σε πλείστες άλλες περιπτώσεις στον τόπο μας, ουδέποτε εφαρμόστηκε από καμία κυβέρνηση και από κανέναν αρμόδιο υπουργό. Να θυμίσουμε επίσης ότι όλες οι κυβερνήσεις, από το 2007 που ψηφίστηκε ο νόμος μέχρι τον Γενάρη του 2015 που «άλλαξαν» τα πράγματα, ήταν του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και κάποιων κατά καιρούς υποστηριχτών τύπου ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ. 
Οι Υπουργοί Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, εντόπισαν όλα τα Ιδιωτικά ΤΕΕ (έτσι λένε τουλάχιστον) στα οποία σημειώθηκαν αντίστοιχες παρατυπίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.3577/2007.
Τώρα, το να διαμαρτύρονται όλοι αυτοί που γέννησαν και υπέθαλψαν αυτά τα φαινόμενα, για έναν δικό τους νόμο που έρχεται να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον τραγελαφικό και δείγμα της πολιτικής ηθικής που δεσπόζει στις συμπεριφορές των πολιτικών που ψηφίζουμε
Έτσι, λοιπόν, ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της εξυγίανσης, ως γιαλαντζί κομμουνιστής, εφάρμοσε απλά το νόμο της αστικής δημοκρατίας που υπηρετεί με το νεοφιλελεύθερο τρόπο που γνωρίζει. Διαβίβασε τα στοιχεία των καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο έβγαλε το υπ’ αριθ. 328/Α/2015 πόρισμα και πρότεινε στο Υπουργείο Παιδείας την τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007, έτσι, ώστε να καλύπτει κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου χωρίς το χρονικό προσδιορισμό του 2004 – 2008 που προέβλεπε. 

Όμως το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Βέβαια, αν σου πέσει μέσα στη λάσπη, όπως και να πας να το πιάσεις, θα λερωθείς. Εν προκειμένω, ενώ όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις έχουν καταλήξει ορθά στην τιμωρία των επιχειρήσεων που παρανόμησαν, ουδείς ασχολήθηκε επί της ουσίας με τους πτυχιούχους που βγήκαν απ’ αυτές. Οι συγκεκριμένοι είναι θύματα απάτης των ιδιωτών που επί της ουσίας πουλούσαν το προϊόν τους ή εις γνώσιν τους αγόραζαν το αντικλείδι που άνοιγε την πόρτα του δημοσίου, οπότε είναι απατεώνες και οι ίδιοι; 
Αν αποδειχθεί το πρώτο, οι συνάδελφοι δεν θα έπρεπε καν να μπουν στη διαδικασία των εξετάσεων που προτείνει ο νόμος. Αν αποδειχθεί το δεύτερο, οι «συνάδελφοι» πρέπει να απολυθούν πάραυτα, χωρίς καμία περαιτέρω ευκαιρία. 
Από το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου