Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Αντιεξουσιαστικά

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ


Ξεκίνησε χθες το Σύγχρονο Απελευθερωτικό Πρόταγμα (όχι της χώρας, αλλά της «Βαβυλωνίας», της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης) στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου). Ηταν το θέμα, εννοείται, που ανέλυσαν οι ομιλητές με τις εξής ενότητες: α) Οικονομική κρίση και Αυτοδιαχείριση, β) Το πρόταγμα της αυτονομίας στον 21ο αιώνα, γ) Κοινά αγαθά - Σύγχρονα Κοινωνικά Κινήματα και δ) Ανεξάρτητη δημιουργία στο σύγχρονο θέατρο.


Σήμερα θα μιλήσουν για την Ευρώπη και τη μεταλλαγή της μέλη πρωτοβουλιών για τους πρόσφυγες από: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ενότητες (ώρα 18.00): α) Θωράκιση της Ευρώπης με αφορμή το προσφυγικό, β) Μετακινήσεις πληθυσμών και ταυτότητα χτες και σήμερα. Θα μιλήσουν: Claudia Moatti, Παν/μιο Ν. Καλιφόρνιας, Φιλήμονας Πατσάκης, περιοδικό «Ερμα» και Απ. Στασινόπουλος, περιοδικό «Βαβυλωνία».

Ωρα 20.30: Wikileaks, TTIP και Ψηφιακά Δικαιώματα. Ομιλούν: Julian Assange (μέσω skype) Chris Spannos - New International Magazine, Αντώνης Μπρούμας - «Βαβυλωνία», ενώ στις 19.00 σε εργαστήριο με θέμα Γεωπολιτική, Αντιεξουσιαστικά Κινήματα, Στρατιωτική Ιστορία & Επαναστάσεις ο Παν. Ξηρουχάκης (Zero Geographic).

Η επανάσταση των γυναικών

Αύριο στις 5 το απόγευμα το θέμα είναι η Κοινωνική Οικολογία, η αποανάπτυξη και η κλιματική αλλαγή. Ομιλητές: Αγγελος Βαρβαρούσης από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης, Γιάννης Μπίλλας από την Κίνηση για την Αποανάπτυξη Τρικαλινών πολιτών, Θοδωρής Καρυώτης (TRISE- Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας) και Νίκος Ιωάννου («Βαβυλωνία»). Μία ώρα μετά το ενδιαφέρον κορυφώνεται καθώς θα προσεγγιστεί το θέμα «Πόλεμος, βία και ο επαναστατικός ρόλος των γυναικών στη Μέση Ανατολή». Θα μιλήσουν: Νικ. Κοσματόπουλος (Πανεπιστήμιο Βηρυτού), Αναρχικές Γυναίκες Τουρκίας και Ελιάνα Καναβέλη («Βαβυλωνία»).

Ωρα 20.00, Δημοκρατία χωρίς κράτος: Το πείραμα της Ροζάβα με ομιλητές τους: Dilar Dirik (μέλος κινήματος Γυναικών Κουρδιστάν, Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, Σπύρο Κουρούκλη (Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη Ροζάβα) και Νίκο Κατσιαούνη («Βαβυλωνία»). Παράλληλα στα εργαστήρια (ώρα 17.00) «Πολεμικές Τέχνες, Αυτοοργάνωση και Φύλο». Ομιλητές Αννα Κάβουρα, υπ. δρ Παν/μίου Γιουβάσκιλα, Μάλαμας Σωτηρίου (αυτοοργανωμένο γυμναστήριο Micropolis). Ωρα 19.00 σεμινάριο ζίου ζίτσου, πυγμαχία.

Ενδιαφέρουν οι εξής διευθύνσεις:
Ας πάνε να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ όσοι από την κυβέρνηση εξακολουθούν να έχουν ακόμη ευαισθησίες για την όντως δημοκρατία, ή πως προσπαθεί κανείς να φτάσει σ' αυτήν «από τα κάτω» και όχι από (πολύ!) ψηλά, εκεί που ούτε βλέπουν ούτε ακούνε τίποτα οι ένοικοι της εξουσίας.
■ Ξενίζει κάπως η πρόσκληση («με καλεσμένους διεθνούς φήμης»... μα δεν ενοχλεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου