Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα υποδέχθηκε την πατρινή πορεία κατά της ανεργίας

Από 902.gr: 
Με το σύνθημα «Πάτρα - Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή», οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Αθήνας υποδέχονται τους οδοιπόρους από την Πάτρα.Η πλατεία Συντάγματος δονείται από συνθήματα, καθώς σιγά σιγά, οι οδοιπόροι μπαίνουν στην πλατεία.  Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκεται και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η δημοτική αρχή Πάτρας, με επικεφαλής το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, πηγαίνει στη Βουλή, προκειμένου να παραδώσει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για την ανεργία.
Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, έχοντας στο πλευρό της τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος, Θανάση Παφίλη, είχε συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προκειμένου να της επιδώσει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανεργία. 
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΔΣ, επέδωσε το ψήφισμα στα γραφεία του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 
Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι μέσα και από αυτήν την πρωτοβουλία ο δήμος Πάτρας ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας και σημείωσε ότι διεκδικούμε μέτρα προστασίας των ανέργων, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, σε υγεία και παιδεία. Τη στιγμή που υπάρχουν δυνατότητες να δουλεύουμε όλοι και λιγότερες ώρες, ζούμε στην ανεργία και στη φτώχεια, τόνισε ο Κώστας Πελετίδης και επισήμανε ότι «δεν τελειώνουμε εδώ θα αναλάβουμε και νέες πρωτοβουλίες ως δημοτική αρχή». (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ομιλία του Κ. Πελετίδη)
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Βασίλη Παρασκευόπουλου, πρόεδρου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο οποίος σημείωσε ότι «ο δρόμος όλων μας είναι μακρύς και ο τερματισμός αυτής της πορείας θα γίνει όταν θα ζούμε σε μία κοινωνία που τα παιδιά θα ρωτούν με απορία τους γονείς τους τι σημαίνει η λέξη ανεργία». Καταλήγοντας ο Β. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι «ως καλλιτέχνες, σας υποδεχόμαστε σήμερα με τα εργαλεία της τέχνης μας, μίας τέχνης που κύριο συστατικό της έχει τις αγωνίες, τα βάσανα, τους αγώνες του λαού μας».
Ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου, στο χαιρετισμό του υπογράμμισε: «Δε θεωρούμε φυσικό φαινόμενο την ανεργία, δεν συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, είμαστε σε πόλεμο σε μάχη με το σύνολο αυτής της πολιτικής που οξύνεται σε όλα τα μέτωπα και χρονικά συμπίπτει με την προσπάθεια κυβέρνησης και τρόικας να κλείσουν την περιβόητη συμφωνία.
Στέλνουμε μήνυμα, συνεχίζουμε με νέα ορμή, το κατόρθωμα των Πατρινών συναγωνιστών μας γεμίζει δύναμη μας εμπνέει. Δεν τελειώνουμε σήμερα, από τώρα προετοιμάζουμε τη μεγάλη απάντηση της εργατικής τάξης, τη 48ωρη γενική απεργία».
Πέρα από την ανάδειξη των διεκδικήσεων για τους άνεργους που πρόβαλε η πορεία, το σημερινό συλλαλητήριο έχει και τον χαρακτήρα της διαδήλωσης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γενικής 48ωρης απεργίας.     

You might also like:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου