Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 35ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στη Ρόδο, στο οποίο συμμετείχαν 700 σ΄θνεδροι και εκθέτες


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 35ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στη Ρόδο από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2015. Το συνέδριο αποτελεί τη μεγαλύτερη επιστημονική διοργάνωση του οδοντιατρικού κόσμου στην Ελλάδα. Πραγματοποιείται ετησίως και εκ περιτροπής κάθε τρία χρόνια σε μία πόλη της περιφέρειας.
Στο φετινό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Rodos Palace, συμμετείχαν περίπου 700 σύνεδροι και εκθέτες από όλη την Ελλάδα και φιλοξενήθηκαν ομιλίες διακεκριμένων Ελλήνων ακαδημαϊκών των Οδοντιατρικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και Οδοντιατρικών Σχολών και Ερευνητικών Εργαστηρίων της Αμερικής. Εξαίρουμε τον γενναιόδωρο εθελοντισμό τους διότι στηρίζουν όλες τις επιστημονικές δράσεις μας.
Τα συμπεράσματα του συνεδρίου δίνουν λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα της οδοντιατρικής. Τα νέα πρωτόκολλα που προτάθηκαν είναι ελπιδοφόρα ώστε να αντιμετωπίζονται επιτυχώς και τα πιο απαιτητικά οδοντιατρικά και αισθητικά προβλήματα.
Στα πλαίσια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε Δρόμος Υγείας με τίτλο «Η οδοντιατρική Σώζει- Νικήστε τον Καρκίνο του Στόματος». Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού της Ρόδου γύρω από τον καρκίνο του Στόματος, τον όγδοο σε συχνότητα καρκίνο.
Σε αυτή τη προσπάθεια μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε
  • Την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και την Οργανωτική Επιτροπή του 35ου ΠΟΣ, για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία στην άρτια διοργάνωση αυτού του μεγάλου επιστημονικού γεγονότος.
  • Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Χατζημάρκο για την στήριξη των προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας που πραγματοποιεί ο Σύλλογος μας, καθώς επίσης και το Τμήμα Υγείας της Περιφέρειας για τη συμπαράστασή του.
  • Τον Δήμο Ρόδου και τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο για τη συνεχή στήριξη στις δράσεις του Συλλόγου μας, για τη απόφαση να θέσει το Συνέδριο υπό την αιγίδα του Δήμου και την άριστη φιλοξενία του.
  • Τη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. και τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Κούρτη για το επίσημο δείπνο που προσέφερε στους προσκεκλημένους Καθηγητές και τα μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.
  • Τους Εμπόρους οδοντιατρικών ειδών που έλαβαν μέρος αγνοώντας τις ιδιαίτερες οικονομοπολιτικές συνθήκες. (Σχετικό 1)
  • Τους τοπικούς χορηγούς που στήριξαν τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου στην διοργάνωση του «Δρόμου Υγείας» (Σχετικό 2)
  • Τους καλλιτέχνες, ζωγράφους και γλύπτες, οδοντιάτρους οι οποίοι στόλισαν το Συνέδριο με τις δημιουργίες τους στην έκθεση που υπήρξε παράλληλα καθώς και για το γλυπτό που δώρισαν στον Πρόεδρο για λογαριασμό του ΟΣΔ.
Ευελπιστούμε η συνεργασία μας να ευδοκιμήσει και να επαναληφθεί και στο μέλλον.
Σαν Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με ζήλο τις επιστημονικές και κοινωνικές μας δράσεις, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της στοματικής υγείας των κατοίκων της ακριτικής Δωδεκανήσου. Σε αυτό το πλαίσιο είναι τιμή μας να δεχτούμε κάθε καλοπροαίρετη συνδρομή.

Σχετικό 1: Εκθέτες Οδοντιατρικών ειδών 35ο Π.Ο.Σ.
COLGATE-PALMOLIVE, COLTENE, DENTAL EXPERT, DENTALCOM, DENTICA A.E., GLAXO SMITH KLINE, INTERMED, IVOCLAR VIVADENT, Δ. ΜΑΥΡΑΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Ι. ΤΣΑΠΡΑΖΗΣ ΑΕ, Μ.ΒΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΝΕΓΡΙΝ IN DENTAL, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤ.-ΦΩΤΕΝΑ, ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, ΩΜΕΓΑ ΦΑΡΜΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Σχετικό 2: Χορηγοί Δρόμου Υγείας
Alexis εστιατόριο, Arena music theatre, Avantis εστιατόριο, Café AUVERGNE, Colorado - Κοντικι - D'amboise, Eco-Prime, Hatzikelis εστιατόριο, MARATHON rent a car, Pane di Capo, Raki & roll, Rok & Roll burgers and grill, Ronda Café, ROUBETI, Throne of Helios, Άστρα κέντρο διασκέδασης, Δροσουλίτες, ΚΟΥΚΟΣ Εστιατόριο, Όσο Πατά η Γάτα, Παραγάδι ταβέρνα.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Νίκος Κ Διακογεωργίου
Παναγιώτης Μ Νικολής

Από ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,
Ρόδος 24/10/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου