Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποιεί αυτήν την ώρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας σε σχεδιαζόμενη υπουργική απόφαση που, όπως καταγγέλλει, καταργεί τα βαρέα και τα ανθυγιεινά επαγγέλματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατάφεραν να εισβάλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αυτήν την ώρα πραγματοποιούν κατάληψη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.
ΠΗΓΗ: Το κουτί της Πανδώρας

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! Κατάληψη του ΓΛΚ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα ΒΑΕ

Σε μια αιφνιδιαστική δράση προχώρησε σήμερα το πρωί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της κατά του μνημονίου 3: κατέλαβε τα γραφεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, πριν από τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις δημαρχείων, ΧΥΤΑ, παιδικών και άλλων δημοτικών υπηρεσίων στις 4 Νοεμβρίου.
Αφορμή της κατάληψης υπήρξε η ΚΥΑ Κατρούγκαλου - Χουλιαράκη για την αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης αλλά και στα έτη ασφάλισης στο Δημόσιο, όπου δεν υπάρχει καμιά αναφορά για την κατηγορία των εργαζομένων με ΒΑΕ. «Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7FM ο α' αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ - ΟΤΑ στην Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων Βασίλης Γκιτάκος.
Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, αλλά -όπως τους ειπώθηκε- λείπει στο εξωτερικό. Έτσι, κανονίστηκε συνάντηση με το γενικό γραμματέα Φραγκίσκο Κουτεντάκη, στη μία το μεσημέρι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΔΣ του Συλλόγου θα περιμένει τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 ανάμεσα στην ΠΟΕ ΟΤΑ και το γενικό γραμματέα και θα προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση για να αποφασίσει σε σχέση με τις εξελίξεις. Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση. Αυτό που συμβαίνει με την επίμαχη ΚΥΑ είναι χτύπημα κάτω απ' τη μέση αφού δεν γίνεται καμία αναφορά εξαίρεσης για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ. 
ΠΗΓΗ: Σ.Ε.  Ο.Τ.Α. ΠΆΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΆΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου