Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ο «Εθνάρχης»

Μιλάμε, φίλε Πιτσιρίκο, για πράγματα γνωστά σε όσους ήθελαν κάτι και κάποτε να μάθουν. Ο Ραφαηλίδης άλλωστε είχε γράψει και πει πολλά για τα έργα και τις ημέρες του «εθνάρχη».
Όμως, αξίζει να γράψουμε λίγες αράδες για μια από τις ιστορίες που ερμηνεύει την βρωμιά αυτής της χώρας – την πατρίδα των πατρίδων τους.

Αξίζει γιατί σε λίγο θα αρχίσει να βρέχει πρόβατα από τον ουρανό. Θα βουτούν γύρω μας έντρομα το ένα μετά το άλλο. Δεν γνώριζαν τίποτα τα καημένα! Έως τα χθες έβοσκαν αμέριμνα στα συννεφάκια των ουρανών!
Συνεργάτης των Ναζί ο εθνάρχης; Αν είναι δυνατόν!
Μια ακόμα συνωμοσία της CIA που επιθυμεί την διάλυση της χώρας μας είναι κι αυτή.
Την ιστορία του Γερμανού εγκληματία πολέμου Μαξ Μερτέν που έδρασε στην Βόρεια Ελλάδα και φυγαδεύτηκε από τον Εθνάρχη για να «δικαστεί» στην μετα-ναζιστική Γερμανία του ’50 δεν θέλουν με τίποτα να την μάθουν τα συνειδητά αμόρφωτα πρόβατα της νέας Ελλάδας.
Προτιμούν να μηρυκάζουν την «ιστορία» που τους σερβίρουν στο σχολείο. Η αλήθεια τρομάζει και δεν καταπίνεται εύκολα.
Το λοιπόν, όταν κάποιοι Έλληνες δικαστικοί απαιτούσαν την επανέκδοση του Μερτέν από την κυβέρνηση της Βόννης, ο ναζί εγκληματίας πολέμου απείλησε πως θα μιλήσει για όλα όσα γνωρίζει σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Κων/νου Καραμανλή κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.
Με την εκτόξευση των απειλών, η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε αστραπιαία το θέμα που ολοφάνερα έκαιγε και απειλούσε την «εύρυθμη λειτουργία» της μετα-εμφυλιακής και προ-χουντικής δημοκρατίας μας.
Απλά, να προσθέσω ότι την εποχή της Γερμανικής κατοχής ο μετέπειτα Εθνάρχης ήταν 35 χρονών δικηγόρος στις Σέρρες και όχι κάποιο αμούστακο παιδί που δεν ήξερε τι ήταν ο Γερμανός ναζί που του ζητούσε την ανοχή και την συνεργασία.
Κι έρχεται σήμερα το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA και αποκαλύπτει το πώς οι ΗΠΑ πίεσαν το Ισραήλ να αποκρύψει τον ρόλο του παλαιού συνεργάτη των ναζί -και δικό τους πια πρωθυπουργό-επιστάτη στην Ελλάδα- στην εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης Κων/νου Καραμανλή.
Υπενθυμίζω ότι το 98% των Εβραίων κατοίκων της προπολεμικής Θεσσαλονίκης -περίπου 60.000 ψυχές- εξοντώθηκε από τους ναζί.
Ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό εξόντωσης μια εβραϊκής κοινότητας που καταγράφηκε σε πόλη της Ευρώπης κατά την διάρκεια του Β-ΠΠ.
Λίγη κουβέντα –κι αυτή ενοχική με χιλιάδες μισόλογα– έχει γίνει για το ζήτημα της εξόντωσης των Εβραίων συμπολιτών μας της Θεσσαλονίκης.
Ακόμα λιγότερη συζήτηση έχει γίνει για την τύχη των περιουσιών που κατείχαν τα θύματα.
Παρεμπιπτόντως, για όσους δεν το έχουν δει, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά ξανά στην καταπληκτική ταινία του Κώστα Γαβρά «Το μουσικό κουτί (Music Box)».
Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την αλήθεια, δεν λογαριάζεσαι ούτε εξακολουθείς να λέγεσαι άνθρωπος.
Φιλιά -ξανά- από την Εσπερία
Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, δεν θέλουμε να μάθουμε την Ιστορία μας. Προτιμάμε να πιστεύουμε πως οι Έλληνες ήταν ήρωες. Έτσι, γενικά. Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Βασίλης Ραφαηλίδης έχει γράψει πολλά αρνητικά -ειδικά για την πρώτη του περίοδο- αλλά έγραψε και πως του αναγνωρίζει αρκετά θετικά στη στάση του στη Μεταπολίτευση. Όχι, βέβαια, ότι η δεύτερη περίοδος τον αθωώνει για την πρώτη. Ηλία, ποτέ δεν συμπάθησα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά, μετά από μια απίστευτη διαδοχή απατεώνων στην πρωθυπουργία της χώρας, σκέφτομαι πως μάλλον δεν ήταν και ο χειρότερος. Κι αν ήταν συνεργάτης των Ναζί, ο πρώτος Έλληνας ήταν ή ο τελευταίος; Άσε τα χάπατα να γιορτάζουν το «ένδοξο ΟΧΙ του ’40». Αρκέσου στο ότι εσύ γνωρίζεις την πραγματική Ιστορία και όχι τις ανοησίες για τις σχολικές εορτές. Σκέψου τον βλάκα που θα πεθάνει και θα έχει μείνει με την «Ιστορία» που έμαθε στο σχολείο επί χούντας. Να είσαι καλά, Ηλία.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου