Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΟΣ: Μικρή αναδρομική, φωτογραφική έκθεση της Μαρίας Δρακάκη στην αίθουσα του Αρχίλοχου

 Μικρή αναδρομική, φωτογραφική έκθεση.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί 28 Οκτωβρίου, 20:30 και θα παραμείνει στον Αρχίλοχο μέχρι 30 Νοεμβρίου. Ανοιχτή στο κοινό παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Αρχιλόχου. Ενημέρωση εκδηλώσεων Αρχιλόχου στην σελίδα του facebook “ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ”.

Δείγματα δουλειάς των τελευταίων 15 χρόνων που ασχολούμαι με την ασπρόμαυρη φωτογραφία και τα τυπώματα σκοτεινού θαλάμου.


«Πάντα η φωτογραφία έχει ένα τρόπο να με μαγεύει! Να μου δίνει χαρά και να με γεμίζει εκρήξεις συγκίνησης. Έχει τον τρόπο να με κάνει να βάζω φρένο στην βιαστική προσπέραση μου από την ζωή. Με αυτήν αφιερώνω ολόκληρα κλάσματα δευτερολέπτων σε πατήματα κλείστρων μπροστά από εικόνες που τρέχουν, σε πράγματα που θα προσπερνούσα. Σε αυτήν την έκθεση, είναι κάποιες τέτοιες μικρές στιγμές των τελευταίων 15 χρόνων που ασχολούμαι με την ασπρόμαυρη φωτογραφία, που δεν χωράνε σε κατηγοριοποίηση, είναι μικρές στιγμές που στάθηκα μπροστά τους , πήρα βαθειά ανάσα γαλήνης, πάτησα το κλείστρο και χαμογέλασα. Είναι το μέσο που με έμαθε να εκτιμάω και να αγαπάω λίγο περισσότερο τις μικρές στιγμές.»


 Φωτογραφία της Maria Drakaki.Α/Μ τύπωμα σκοτεινού θαλάμου με τεχνική Solarisation, χαρτί ILFORD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου