Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η Πάρος της αλληλεγγύης σε δράση....

   Σε μια δημοκρατία κάποια πράγματα είναι αυτονόητα` άλλα δεν χρειάζονται. Σε μια δημοκρατία, όπου όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στους πολίτες, δεν έχει νόημα για παράδειγμα ο εθελοντισμός, γιατί όσα περιέχονται, όσα μπορεί να περιλάβει ο εθελοντισμός, είναι αρμοδιότητα της Δημοκρατίας. Εννοούμε, όπως καταλαβαίνετε για την άμεση δημοκρατία. Όταν, όμως, απουσιάζει η δημοκρατία τότε για να καλύψουν -οι πολίτες εννοείται- τα κενά που με ασύγγνωστη αμέλεια και περίσσιο κυνισμό αφήνει η “δημοκρατία” της ολιγαρχίας, η εξουσία εφευρίσκει διάφορες έννοιες,που τις ντύνει με βολικό για εκείνη περιεχόμενο και μετά τις επιβάλλει στην κοινωνία. Σ' αυτό το παιχνίδι έχει την αμέριστη αρωγή από τα διαπλεκόμενα, τα δικά της δηλαδή ΜΜΕ. Όλοι μαζί, με έναν καταιγισμό μηνυμάτων προπαγάνδας και άλλα άνθη του κακού που φύονται στους χώρους της εξουσίας, κάνοντάς μας πλύση εγκεφάλου δηλαδή, μας τις επιβάλλουν, πλασάροντάς τες μάλιστα ως προοδευτικές και δημοκρατικές. 
Η έννοια της αλληλεγγύης όμως είναι εγγενές στοιχείο της δημοκρατίας. Τώρα με τις “καραβιές”προσφύγων και μεταναστών - ο Θεός να κάνει καράβια τα φουσκωτά και τις βαρκούλες που θαλασσοπνίγονται όπως βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας,- η αλληλεγγύη αποκτά ουσιαστικό νόημα. Αφορμή για αυτό το σχόλιο μας έδωσε η πρωτοβουλία της Κυριακής Αργουδέλη να συγκεντρώσει ρουχισμό, φάρμακα και άλλα, για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Όλα αυτά, σε δέματα, στάλθηκαν ήδη στη Μυτιλήνη, όπου σε συνεννόηση με τους “γιατρούς του κόσμου” θα διανεμηθούν κατάλληλα ώστε να πιάσουν τόπο. 
Πέρα από τα συγχαρητήρια στην Κυριακή Αργουδέλη και σε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση – πρόσκληση, εκείνο που πρέπει να τονίσουμε και να εξάρουμε, είναι ότι όλη αυτή η πρωτοβουλία και η επιτυχία που σημείωσε, αναδεικνύει και την Πάρο ως νησί τη αλληλεγγύης 
Πιο κάτω δημοσιεύουμε τις σχετικές αναρτήσεις της Κυριακής Αργουδέλη και τις φωτογραφίες που τις συνοδεύουν.
ΗΛΙΑΣ ΓΟΥΡΔΟΥΚΗΣ 
Για όσους ενδιαφέρθηκαν και μοιράστηκαν την αγωνία μου για αυτούς που υποφέρουν μικροί - μεγάλοι πρόσφυγες στη Μυτιλήνη έχω να σας πω ευχάριστα. Ήρθα σε επαφή ψάχνοντας με τους γιατρούς του κόσμου που είναι εκεί και βοηθούν, και θα με βοηθήσουν να παραλάβουν και να πιάσουν τόπο όλα αυτά τα είδη που και εσείς με αγάπη κουβαλήσατε μέχρι τη μεταφορική μας. Αυτό που μου είπαν είναι πόσο σημαντικά είναι τα φάρμακα, παυσίπονα, επίδεσμοι, σιροπάκια, αν μπορούσαν τα φαρμακεία ή από τα σπίτια αν υπάρχουν αχρησιμοποίητα θα τους βοηθούσαμε πολύ. 
Το Σάββατο 29 του μηνός Οκτωβρίου είναι η τελευταία μέρα. Τη Δευτέρα παραδίδονται σε μεταφορική Μυτιλήνης για τον προορισμό τους. Παρακαλώ προωθήστε το. Ευχαριστώ.
    Καλησπέρα φίλοι Της ΠΑΡΟΥ.  Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Σήμερα μίλησα με τον εκπρόσωπο των γιατρών του κόσμου που είναι στο σημείο όπου “βγαίνουν” οι πρόσφυγες. Με παρακάλεσαν, αν γίνεται, να γίνει ταξινόμηση στα πράγματα που έχετε φέρει για να τους διευκολύνουμε. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω σε αυτό. Σας παρακαλώ λοιπόν αύριο 12 με 5 η ώρα θα είμαι στη μεταφορική και θα ΣΑΣ περιμένω να κάνετε τη διαλογή, μικροί - μεγάλοι όλοι να βάλετε το χεράκι σας. ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
    Ταξινόμηση και διαλογή του ρουχισμού, για να κάνουμε ποιο εύκολο το έργο των εθελοντών στη Μυτιλήνη. Προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τα παιδιά της μεταφορικής μας: Γιάννης Δ. Γιάννης Σ. και ο Αντώνης Γ. Προσωπικά τους ευχαριστώ πολύ.
    Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε ό,τι μας φέρνετε, γιατί η κατάσταση αυτή όπως έμαθα θα συνεχιστεί τρεις μήνες ακόμη. Παρακαλώ θερμά ζεστά ρούχα κάλτσες και παπούτσια. Σας ευχαριστώ που με βοηθάτε όλοι για να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στον αγώνα που κάνουν οι εθελοντές και οι γιατροί του κόσμου στη Μυτιλήνη.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ 5 ΠΑΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου