Στη
φιλοξενία προσφύγων στο 5ο Λύκειο Αθηνών φιλοξενούνται πάνω από 300
πρόσφυγες και ανάμεσα τους πολλά παιδιά. Πλέον λειτουργεί κουζίνα μέσα
στον χώρο για τη σίτισή τους που την διαχειρίζεται ομάδα προσφύγων.
Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά πρέπει να ετοιμάζονται 3 γεύματα. Πρωινό,
μεσημεριανό και βραδινό. Οι ανάγκες σε υλικά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ! Μια
επείγουσα λίστα όπως δημοσιεύθηκε στη σελίδα τους είναι η παρακάτω, που
πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να συμπληρωθεί και να ανανεώνεται τακτικά.
30/3: Έκτακτες ανάγκες για το σημερινό μαγείρεμα:
Πατάτες
Κρεμμύδια
Λεμόνια
Πιπεριές
Μελιτζάνες
Κολοκύθια
Καρότα
Πράσσα
Φρέσκα λαχανικά γενικά
Φακές (πράσινες-κόκκινες)
Ρύζι μπασματι (30 κιλα)
Κοτόπουλο (μπούτια, φτερούγες)
Κύμινο
Πιπέρι
Κάρδαμο σε σκόνη
Καρρυ καυτερό
Αλεύρι
Κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Καλαμποκέλαιο
ΓΙΑΟΥΡΤΙ!
Μαργαρίνη
Ρεβύθια
Τσάι.
ΠΗΓΗ: Κουρσέβα - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Ανταλλακτικής Οικονομίας Πάρου Αντιπάρου
Πατάτες
Κρεμμύδια
Λεμόνια
Πιπεριές
Μελιτζάνες
Κολοκύθια
Καρότα
Πράσσα
Φρέσκα λαχανικά γενικά
Φακές (πράσινες-κόκκινες)
Ρύζι μπασματι (30 κιλα)
Κοτόπουλο (μπούτια, φτερούγες)
Κύμινο
Πιπέρι
Κάρδαμο σε σκόνη
Καρρυ καυτερό
Αλεύρι
Κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Καλαμποκέλαιο
ΓΙΑΟΥΡΤΙ!
Μαργαρίνη
Ρεβύθια
Τσάι.
ΠΗΓΗ: Κουρσέβα - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Ανταλλακτικής Οικονομίας Πάρου Αντιπάρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου