Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ουάσιγκτον: Πανικός στο Καπιτώλιο-Ένας άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό [ΦΩΤΟ]



Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου, ανέφεραν πηγές της αμερικανικής Γερουσίας, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ένας άνδρας  πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό, ευτυχώς ελαφρά.

Οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν στο χώρο, εξουδετέρωσαν άμεσα την απειλή, πυροβολώντας και συλλαμβάνοντας το δράστη.
Το συμβάν έγινε στο χώρο των επισκεπτών, την ώρα που έκαναν ξενάγηση διάφοροι τουρίστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν «να αναζητήσουν καταφύγιο» εντός του κτιρίου. Η αστυνομία κάλεσε επίσης όσους βρίσκονταν στο χώρο έξω από το συγκρότημα να καλυφθούν όπου μπορούν.

Προληπτικά, για μικρό χρονικό διάστημα τέθηκε σε κατάσταση αποκλεισμού και ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας το συγκεκριμένο ήταν ένα μεμονομένο περιστατικό και δεν υπάρχει ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια:
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καπιτωλίου απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, είπε όμως ότι η υπηρεσία θα εκδώσει σύντομα μια ανακοίνωση για το θέμα.

upl56f981f6d7229

Αποκλείστηκε πριν από λίγο το κτίριο της αμερικανικής προεδρίας, μετά τις πληροφορίες σχετικά με πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο που μεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες.
Η αστυνομική διεύθυνση της αμερικανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αφορά σε «μεμονωμένη απειλή» και τονίζει ότι δεν υπάρχει απειλή για τους πολίτες».

upl56f982180003d
Το αμερικανικό Κογκρέσο που στεγάζεται στο Καπιτώλιο δεν λειτουργεί καθώς οι γερουσιαστές και οι βουλευτές είναι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για το Πάσχα.

ΠΗΓΗ: Hit & Run

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου