Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

                         
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ.
Συ­νε­δρί­α­σε η Πο­λι­τι­κή Γραμ­μα­τεία της ΛΑΕ και συ­ζή­τη­σε για το προ­ω­θού­με­νο, από την κυ­βέρ­νη­ση και το κουαρ­τέ­το, νέο, εφαρ­μο­στι­κό του 3ου μνη­μο­νί­ου, αντι­λαϊ­κό πα­κέ­το μέ­τρων, καθώς και για το προ­σφυ­γι­κό.
Η Π.Γ. της ΛΑΕ εκτί­μη­σε ότι η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ, υπο­χω­ρώ­ντας συ­νε­χώς στις απαι­τή­σεις του κουαρ­τέ­του των υπαλ­λή­λων των ΕΕ - ΔΝΤ, έχει ήδη συμ­φω­νή­σει και θα προ­ω­θή­σει, ακόμα και μέσα στη Με­γά­λη Βδο­μά­δα για να μειώ­σει τις κοι­νω­νι­κές αντι­δρά­σεις, πολύ χει­ρό­τε­ρες, από τις αρ­χι­κές αντι­κοι­νω­νι­κές προ­τά­σεις της.
Συ­γκε­κρι­μέ­να, η κυ­βέρ­νη­ση συμ­φώ­νη­σε και θα προ­ω­θή­σει ακόμα μι­κρό­τε­ρη εθνι­κή σύ­ντα­ξη, κυ­ριο­λε­κτι­κά πεί­νας, δρα­στι­κές πε­ρι­κο­πές 20% - 30% στις νέες συ­νά­ξεις, αλλά και - με διά­φο­ρους τρό­πους - στις κα­τα­βαλ­λό­με­νες κύ­ριες συ­ντά­ξεις, μειώ­σεις μέχρι 40% στις επι­κου­ρι­κές, τις εφά­παξ πα­ρο­χές και τα με­ρί­σμα­τα του Με­το­χι­κού Τα­μεί­ου δη­μο­σί­ων υπαλ­λή­λων, καθώς και τη με­τα­τρο­πή του δη­μό­σιου, κα­θο­λι­κού, ανα­δια­νε­μη­τι­κού χα­ρα­χτή­ρα της Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης σε κε­φα­λαιο­ποι­η­τι­κό – ατο­μι­κό.
Η κυ­βέρ­νη­ση, επί­σης, έχει ήδη συμ­φω­νή­σει με το κουαρ­τέ­το και προ­ω­θεί νέα φο­ρο­λε­η­λα­σία μι­σθών, συ­ντά­ξε­ων και συ­νο­λι­κά των λαϊ­κών ει­σο­δη­μά­των, εξό­ντω­ση του επαγ­γελ­μα­τι­κού κό­σμου και της μι­κρο­με­σαί­ας αγρο­τιάς και ολο­κλη­ρω­τι­κό ξε­πού­λη­μα της ενα­πο­μεί­να­σας δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας, μέσω του νέου υπέρ – Τα­μεί­ου, ενώ βρί­σκε­ται λίγο πριν την ορι­στι­κή συμ­φω­νία για την εκ­χώ­ρη­ση όλων, σχε­δόν, των κόκ­κι­νων στε­γα­στι­κών δα­νεί­ων και των κόκ­κι­νων δα­νεί­ων μι­κρο­με­σαί­ων και με­γά­λων επι­χει­ρή­σε­ων σε κερ­δο­σκο­πι­κά κε­φά­λαια.
Η Π.Γ. της ΛΑΕ εκτί­μη­σε ότι η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ, ο ίδιος ο Πρω­θυ­πουρ­γός Αλέ­ξης Τσί­πρας και όλο το μνη­μο­νια­κό μπλοκ πο­λι­τι­κών δυ­νά­με­ων έχουν εγκλη­μα­τι­κές πο­λι­τι­κές ευ­θύ­νες, γιατί απο­δέ­χτη­καν την επαί­σχυ­ντη συμ­φω­νία ΕΕ – Τουρ­κί­ας, που πα­ρα­βιά­ζει τη διε­θνή νο­μι­μό­τη­τα για τους πρό­σφυ­γες, κλεί­νει γι΄αυ­τούς τα σύ­νο­ρα στα Βαλ­κά­νια και την Ευ­ρώ­πη, με­τα­τρέ­πει τη χώρα μας σε απέ­ρα­ντο στρα­τό­πε­δο συ­γκέ­ντρω­σης προ­σφύ­γων και ανα­κη­ρύσ­σει το ΝΑΤΟ σε γε­νι­κό δερ­βέ­να­γα στο Αι­γαίο, με σο­βα­ρές επι­πτώ­σεις στα κυ­ριαρ­χι­κά δι­καιώ­μα­τα της χώρας μας.
Η Π.Γ. της ΛΑΕ χαι­ρε­τί­ζει την αλ­λη­λεγ­γύη που επι­δει­κνύ­ει στους πρό­σφυ­γες ο ελ­λη­νι­κός λαός, ο οποί­ος γρά­φει μία από τις λα­μπρό­τε­ρες σε­λί­δες της ιστο­ρί­ας του, και τον καλεί να συμ­με­τά­σχει σε ένα με­γά­λο, αντι­πο­λε­μι­κό, αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό, αντι­ρα­τσι­στι­κό κί­νη­μα, για ανοι­χτά σύ­νο­ρα στους πρό­σφυ­γες, για εφαρ­μο­γή των Διε­θνών Συμ­βά­σε­ων, για αν­θρώ­πι­νες συν­θή­κες φι­λο­ξε­νί­ας των προ­σφύ­γων στη χώρα μας και ενά­ντια στην πα­ρου­σία του ΝΑΤΟ στο Αι­γαίο.
Η Π.Γ. της ΛΑΕ καλεί τα μέλη και τους φί­λους της, σε όλη την Ελ­λά­δα, να συμ­βάλ­λουν με όλες τους τις δυ­νά­μεις σε ένα παλ­λαϊ­κό ξε­ση­κω­μό, ενά­ντια στα προ­ω­θού­με­να αν­θρω­πο­κτό­να μέτρα κυ­βέρ­νη­σης και δα­νει­στών και με στόχο την από­συρ­ση τους. Καλεί, επί­σης, τους ερ­γα­ζό­με­νους, συ­ντα­ξιού­χους, ανέρ­γους, νέους, μι­κρο­με­σαί­ους επαγ­γελ­μα­τί­ες, επι­στή­μο­νες και αγρό­τες να συ­νε­νω­θούν σε ένα ευ­ρύ­τα­το μέ­τω­πο συ­ντο­νι­σμέ­νων και κλι­μα­κού­με­νων ερ­γα­τι­κών και λαϊ­κών αγώ­νων, που θα σα­ρώ­σει τα αντι­λαϊ­κά μέτρα, τα μνη­μό­νια, την κυ­βέρ­νη­ση και όλο το μνη­μο­νια­κό πο­λι­τι­κό μπλοκ που τα ψη­φί­ζει, τα υπη­ρε­τεί και τα στη­ρί­ζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου