Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Το Αριστερό Ρεύμα γίνεται πολιτική οργάνωση-συνιστώσα στην Λαϊκή Ενότητα

Το συντονιστικό του Αριστερού Ρεύματος προτείνει στα μέλη και τους φίλους του να συζητήσουν και να αποφασίσουν τον μετασχηματισμό του Αριστερού Ρεύματος σε πολιτική οργάνωση. Για το σκοπό αυτό διοργανώνει πανελλαδική συνδιάσκεψη το Σάββατο και την Κυριακή στις 2-3/4/2016 στον Πολυχώρο Δήμου Αιγάλεω -Ελληνικό Μολύβι.

Το Αριστερό Ρεύμα υπήρξε ιστορική ριζοσπαστική τάση του παλιού Συνασπισμού και μετέπειτα του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο αποχώρησε με τη συνομολόγηση του τρίτου μνημονίου και σήμερα αποτελεί βασικό ιδρυτικό πυλώνα της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ(ΛΑΕ) ,η οποία αυτήν την περίοδο προετοιμάζεται για την πανελλαδική της συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται για τον Μάιο. Η ΛΑΕ συνιστά ένα πολιτικό φορέα στο οποίο συμμετέχουν διαφορετικές οργανώσεις, κινήσεις και ανένταχτοι πολίτες, ο οποίος φιλοδοξούμε να παίξει το ρόλο ενός πλατειού πολιτικού κινήματος αντιμνημονιακής ανατροπής και ριζοσπαστικής αλλαγής με ορίζοντα το σοσιαλισμό και για αυτόν τον στόχο εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις.
Το Αριστερό Ρεύμα είναι ενταγμένο στη δομή της ΛΑΕ και η μαζική πολιτική του προσπάθεια περνά μέσα από αυτήν για την ενίσχυση της και για την επίτευξη των στόχων της.

Η διαδικασία μετατροπής του Αριστερού ρεύματος σε πολιτική οργάνωση προτείνεται να ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις:

Η πρώτη θα είναι η ίδια η συνδιάσκεψη(2-3/4), η οποία προτείνεται καταλήξει σε απόφαση για τον μετασχηματισμό του ΑΡ σε πολιτική οργάνωση, στην έγκριση για περαιτέρω συζήτηση ιδεολογικοπολιτικού πλαισίου και καταστατικού λειτουργίας της οργάνωσης καθώς και στην εκλογή προσωρινού κεντρικού πολιτικού οργάνου.

Εφόσον γίνει αποδεκτή η μετατροπή του ΑΡ σε πολιτική οργάνωση ,τότε θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, η οποία μέσα σε ένα εξάμηνο το αργότερο θα οδηγήσει στο ιδρυτικό συνέδριο της νέας πολιτικής μας οργάνωσης και στην τελική συνομολόγηση του ιδεολογικοπολιτικού της πλαισίου και του καταστατικού της.

Στα πλαίσια αυτά, θα δοθούν στη δημοσιότητα δύο κείμενα εργασίας για το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο και για το καταστατικό της νέας οργάνωσης.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου