Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Σκάνδαλο: «Χρυσά» αναδρομικά, έως και 100.000 ευρώ, σε συνταξιούχους βουλευτές


"Δύο μέτρα και δύο σταθμά" ή “τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα” ή όλα για (όλο) το σύστημα ή "Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει" ή ό,τι άλλο πιο εύστοχο βρει ο καθένας...
Τώρα και οι συριζαίοι (κυρίως οι βουλευτές) χρησιμοποιούν την επιχειρηματολογία των φερέφωνων του αξέχαστου διδύμου Σαμαρο-βενιζέλου, -με πιο φανατικό διακινητή – προπαγανδιστή εκείνον τον ανεκδιήγητο, αλλά χαϊδεμένο των συστημικών ΜΜΕ, Άδωνι Γεωργιάδη. “Τι να κάνουμε”, οι περικοπές, και όλα τα άλλα μέτρα που τις συνοδεύουν, η βαρβαρότητα των μνημονίων δηλαδή, “είναι αναγκαστικές, είναι αναπόφευκτες, γιατί η χώρα χρεοκόπησε και σε μια χρεοκοπημένη χώρα όλα τα αντιλαϊκά μέτρα είναι επιβεβλημένα, κάτι σαν ... αυτονόητα δηλαδή. Αυτό “κολλάει” ή συμπληρώνει αν θέλετε, στο άλλο που είπε εκείνος ο ανεκδιήγητος, -του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά, το “καμάρι” του πολιτικού συστήματος-, ο Θ. Πάγκαλος πως “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Και όλη αυτή η βαρβαρότητα γίνεται για να δημιουργήσουν το “κράτος κοινωνικής δικαιοσύνης” όπως δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο “σοβαρός”, σύμφωνα με τους εκλεκτούς του συστήματος δημοσιογράφους, Δραγασάκης.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (με το νόμο 3691/ '08 για μισθολογικές αυξήσεις άρα και για αυξήσεις στις συντάξιμες αποδοχές δηλαδή) για αναδρομικές αυξήσεις στους συνταξιούχους δικαστές επεκτείνεται τώρα και στους βουλευτές, καθώς οι αποδοχές των δύο κλάδων είναι συνδεδεμένες. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι συνταξιούχοι βουλευτές ενδέχεται να λάβουν έως και 100.000 ευρώ αναδρομικά από το 2008 (μετά τις μειώσεις- κρατήσεις που έχουν αποφασισθεί τα μνημονικά χρόνια ενδέχεται να “πέσουν” στις 60.000 ευρώ) – η σχετική απόφαση συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, όπου το κράτος αποδέχεται τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα προχωρήσει στις αναδρομικές αυξήσεις. Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο!!!! (το μόνο που απομένει είναι να ρυθμιστεί «ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών»).
Το κράτος της οικονομικής ολιγαρχίας με το πολιτικό της σύστημα και την εκάστοτε κυβέρνησής της, τώρα συμβαίνει να είναι η κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς, είναι πάντοτε πρόθυμο και έτοιμο να υλοποιήσει ό,τι αποβλέπει στη διατήρηση ή ενίσχυση των προνομίων της κάστας των πολιτικών, -εφόσον είναι φανερό πλέον ότι έχουν μετατρέψει (ή ήταν ανέκαθεν;) την πολιτική σε επάγγελμα. Όταν όμως πρόκειται για τα δικαιώματα των πολιτών, του κόσμου της εργασία, τότε ακόμη και οι όποιες θετικές αποφάσεις της ”δικαιοσύνης” τους, μένουν στα χαρτιά!!!
Αλήθεια, η χρεοκοπία ισχύει μόνο για τη μία πλευρά; Η χρεοκοπία ισχύει μόνο για τους πολίτες, για τους φτωχούς και αδύναμους – ανήμπορους, για τον κόσμο της εργασίας; Την ίδια στιγμή που ο λαός φτωχοποιείται, εξαθλιώνεται, καλείται να υφίσταται αδιαμαρτύρητα τη βαρβαρότητα των μνημονίων τους, οι αξιωματούχοι του συστήματος βολεύονται, “φτιάχνονται” οικονομικά (κι όχι μόνο), κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος της ζωής των ανθρώπων. Εξακολουθεί να ισχύει δηλαδή, ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα και με τους προηγούμενους: Οι ωφελημένοι, οι κερδισμένοι του συστήματος συνεχίζουν να ωφελούνται και να κερδίζουν, ενώ οι αδικημένοι συνεχίζουν να αδικούνται και να πληρώνουν (ακόμη και με τη ζωή τους) τις λαμογιές των πρώτων!!!
Αλήθεια, πώς και γιατί τους ανεχόμαστε ακόμη;
ΥΓ.: Τα πιο πάνω δεν τα γράφει κάποιος “δεξιός” ή “πασόκος” του κερατά, φανατικός δηλαδή' τα γράφει ένας που μια ζωή είναι στο χώρο της Αριστεράς, ήταν μέλος του ΣΥΝ και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015 και που έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του εξαιτίας της μετάλλαξης της ηγετικής (κι όχι μόνο) ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ντρέπεται για όσα ακούει από τα χείλη συριζαίων (πρώην συντρόφων δηλαδή) ή βλέπει να κάνουν σήμερα οι συριζαίοι ως κυβέρνηση, που βλέπει να δικαιώνονται , τελικά, εκείνοι που βλέπουν την ένταξη στα πολιτικά κόμματα ως ... προβατοποίηση.
ΗΛΙΑΣ ΓΟΥΡΔΟΥΚΗΣ

 «Χρυσά» αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές
  1. Διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (σ.σ.: έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών!

    Με την εν λόγω διάταξη, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.
    Αμεσα εκτελεστές
    Μάλιστα, παρότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο!
    Με τη διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους βουλευτές και το μόνο που απομένει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι να ρυθμιστεί «ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».
    Τα ποσά
    Το ποσό που θα υποχρεωθεί να καταβάλει ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο μπορεί η καταβολή των αναδρομικών να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά.
    Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 ευρώ.
    (ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου