Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Το χρέος τούς (κατα)πλακώνει

Γράφει ο Γιωργος Τζαβαρας
Όσα μνημόνια κι αν υπογράψουν οι κακόμοιρες οι ελληνικές κυβερνήσεις, όσες περικοπές και να κάνουν στους ήδη μίζερους μισθούς και συντάξεις, όσο και να σφίξει το ζωνάρι η χώρα, ουδέποτε θα καταφέρουμε να ανασάνουμε (να αναπτύξουμε την αγροτική παραγωγή, να βγούμε στις αγορές και λοιπές ανέξοδες μικρομεγαλοστομίες).
Εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους,που είναι μη βιώσιμο, επαχθές και επονείδιστο, όροι που γίνονται περίγελως από τους νυν κυβερνώντες με προεξάρχοντα τον νυν πρόεδρο της Βουλής. Ο τελευταίος έχει επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο στο να απαλλαγεί η κυβέρνηση από την Επιτροπή Ελέγχου του Δημόσιου Χρέους: αφού κατήργησε την επιτροπή επειδή έτσι γούσταρε, άλλαξε και τις κλειδαριές στα γραφεία της στη Βουλή, χωρίς βεβαίως να ενημερώσει τα μέλη της.
Είναι πρώτη φορά -είπε ο καθηγητής Γ. Κασιμάτης σε χθεσινή συνέντευξη- που μια κυβέρνηση στρέφεται επισήμως (!) κατά της επιστήμης και της έρευνας. Ως γνωστόν, επιστήμη και έρευνα προστατεύονται ως κόρη οφθαλμού από όλα τα Συντάγματα της οικουμένης. Η κυβερνώσα Αριστερά αδιαφορεί γι’ αυτό παρ’ ότι έλεγε, δακρυρροώντας, ότι η ίδια είναι κάθε λέξη του Συντάγματος.
Κάθε λέξη της παιδείας της ήταν (και είναι). Ας μη γελιόμαστε. Το χρέος εγκαθιδρύει καθεστώς υποδούλωσης, αφαιρεί κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας, διώκει όσους αγωνίζονται να το σβήσουν, παύονται οι δημόσιες περιουσίες, εξαφανίζονται, δωρίζονται ουσιαστικά στους επικυρίαρχους δανειστές, οι οποίοι φαίνεται να το απολαμβάνουν. Ε, βέβαια, ούτε οι ίδιοι πίστευαν ότι θα καθαρίσουν έτσι εύκολα με την Αριστερά εν γένει, ότι η τελευταία ήταν, απλώς, αστεία!
Στη χθεσινή συνέντευξη μίλησαν ακόμη η ώς πρόσφατα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Λεωνίδας Βατικιώτης για τις ενέργειες κυρίως που έχει κάνει ώς τώρα η Επιτροπή, μετά και την έκδοση σε μικρό τόμο του πορίσματός της για την αλήθεια του δημόσιου χρέους.
Η έκδοση είναι, όντως, ένα σπουδαίο όπλο για τον κάθε Έλληνα πολίτη που σέβεται τον εαυτό του και τη χώρα του. Όπως ακούστηκε, μπορεί να πυροδοτήσει τεράστιο αίσθημα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι δεν έχουν χαθεί όλα, αρκεί να απομακρυνθούν οι συνθηκολογημένοι και οι υποταγμένοι τούτης της Αριστεροδεξιάς.
Ξεχνάει η συγκυβέρνηση ότι η μη βιωσιμότητα του χρέους ήταν γνωστή σε ελληνικές και ξένες κυβερνήσεις, στον... Πρετεντέρη, που όμως το έκρυβε, αποκάλυψε ο αθεόφοβος, για να σωθούν οι ελληνογερμανικές τράπεζες, να πάρουμε δηλαδή κι άλλα (αιμοσταγή) δάνεια για να βυθιστούμε τελικά στον βούρκο· όπως ακριβώς έγινε.
Ο τόμος με τίτλο «Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους» κυκλοφορεί ταχύτατα σ’ όλη τη χώρα (και εκτός!) και γίνεται κτήμα πλέον των πολλών, που αντιλαμβάνονται το μέγα ψεύδος των κυβερνώντων και το γιατί απεχθάνονται ακόμη και να ακούν για το χρέος. Πλέον γνωρίζουν τι σημαίνει αθέμιτο χρέος, τι παράνομο, τι επονείδιστο (απεχθές) και τι μη βιώσιμο χρέος.
Ενας που θέλει να θεωρεί εαυτόν πολίτη, οφείλει να προμηθευτεί το πόρισμα της επιτροπής και ας διαφωνεί· αλλά αν αρχίσει να το διαβάζει δεν θα κλείσει μάτι ώς ότου φτάσει στο τέλος, γοητευμένος από τις αποκαλύψεις και την παιδαγωγική του.
Η κ. Κωνσταντοπούλου επέκρινε σφοδρά τον κ. Βούτση για τη στάση του. Και τι απάντησε αυτός; Ιδού: «Ο απολίτικος νομικισμός αποτελεί διαχρονικά ξένη και εχθρική νοοτροπία προς τη λαϊκή βούληση, τη δημοκρατία και την Αριστερά. Κανένα άλλο σχόλιο». Αλλος επηρμένος φαίνεται και τούτος, που νομίζει ότι κάτι σπουδαίο είπε. Τι σημαίνει απολίτικος νομικισμός; Ή ας μας πει τι είναι ο πολιτικός νομικισμός.
ΠΗΓΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου