Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Στο 11,24% η διαφορά ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη


Μετά απο 24ώρες η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) ανακοίνωσε, το βράδυ της Δευτέρας, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την ψηφοφορία της 20ής Δεκεμβρίου για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΚΕΦΕ κ. Γιάννη Τραγάκη, από τα 189 εκλογικά τμήματα, τα οποία υπολείπονται, για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, τα περισσότερα είναι στην Αττική.
Με βάση, λοιπόν, τις ανακοινώσεις από την ΚΕΦΕ, τα ποσοστά των τεσσάρων υποψηφίων είναι:

1. Βαγγέλης Μεϊμαράκης 39,51%
2. Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27%
3. Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15%
4. Άδωνις Γεωργιάδης 11,07%

Το ερώτημα είναι πλέον εάν η διαφορά των 11,24 μονάδων μπορεί να καλυφθεί από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο της Κυριακής 10 Ιανουαρίου. Ήδη, πάντως, ο δεύτερος της χθεσινής ψηφοφορίας απέσπασε τη δήλωση στήριξης του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο ενδεχομένως θα «συμπορευθούν», εάν ο κ. Μητσοτάκης κερδίσει τελικά τον προεδρικό θώκο της γαλάζιας παράταξης.
«Κλειδί», ενδεχομένως, θα αποτελέσει η στάση που θα τηρήσει ο τρίτος της χθεσινής διαδικασίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 21,15%, του οποίου συνεργάτες ωστόσο αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να δόσει γραμμή υπέρ κανανός εκ του υποψηφίων του δεύτερου γύρου.
Το ποιος θα είναι τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν κρίνεται μόνο από τους δύο πρώτους, αλλά πολύ περισσότερο από τους χαμένους του πρώτου γύρου – Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη – που αναλαμβάνουν ρόλο ρυθμιστή, κάνοντας την επόμενη ψηφοφορία αμφίρροπη.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «οι πολίτες δεν καθοδηγούνται, αλλά ο ίδιος θα στηρίξει στην κάλπη τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα για την ανανέωση της ΝΔ».
Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ενώ σε ό,τι αφορά στη δική του επίδοση, είπε πως ο ίδιος και το επιτελείο κατάφεραν «μέσα σε λίγες εβδομάδες ξεκινώντας από το μηδέν, χωρίς μηχανισμούς, χωρίς βουλευτές, μόνο με τη δυναμη των ιδεών να καταγράψουν ένα υπολογίσιμο ποσοστών, διψήφιο».
«Προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ τονίζει ότι «το δίλημμα παραμένει: Συρρίκνωση και Στασιμότητα ή Διεύρυνση και Ανανέωση;».
«Στον πρώτο γύρο το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από το 60% και πλέον των παλαιών και νέων μελών μας. Έχουμε καθήκον να κάνουμε πράξη την εντολή τους» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις 10 Ιανουαρίου, «το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης θα ενισχυθεί και θα είναι νικηφόρο».
ΠΗΓΗ: Hit & Run

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου