Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Τ. Κορωνάκης: Όποιος υφίσταται πραξικόπημα δεν εφαρμόζει την πολιτική των πραξικοπηματιών

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης από την Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, δηλώνει στο Κόκκινο 93.4 πως αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες που του αναλογούν για την διαπραγματευτική πολιτική και την πολιτική του κόμματος «που διαψεύστηκαν» ότι «οι απίστευτοι εκβιασμοί της Ευρώπης ήταν πραγματικοί, θεωρώ ότι δεν υπήρξε ούτε προδοσία, ούτε συνωμοσία αλλά κάτι πολύ σοβαρό, πραγματικό πραξικόπημα αλλά δεν μπορεί αυτός που υφίσταται το πραξικόπημα να εφαρμόζει την πολιτική των πραξικοπηματιών. Ο Αλιέντε δεν μπορεί να εφαρμόζει την πολιτική του Πινοσέτ». Δηλώνει ακόμη ότι «τομή ήταν οι εκλογές πριν από την συζήτηση στο κόμμα για την γραμμή και χωρίς να δοθεί η δυνατότητα να γίνει το συνέδριο όπως είχε αποφασίσει η Κ.Ε.» πως δεν μπορούσε να μείνει στο κόμμα υπηρετώντας απόψεις που δεν πίστευε και ότι αφού αυτές οι συνθήκες παραμένουν δεν πρόκειται να επιστρέψει.

Ο κ. Κορωνάκης σημειώνει ότι «αναλογίζομαι τις προσωπικές μου ευθύνες και λάθη, δεν μοιράζω ευθύνες παίρνω κι αυτές που μου αναλογούν αλλά δεν μπορούσα να παίζω τον ρόλο μου ως γραμματέας». Εξηγεί πως «η ευρωζώνη δεν δέχθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα και πήγαμε σε εκλογές εγγυώμενοι την συμφωνία. Αυτό μεταβάλλει την ήττα της διαπραγματευτικής πολιτικής σε στρατηγική ήττα για την ριζοσπαστική αριστερά. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αλλάξει τη σχέση του λαού με την πολιτική, την σχέση πολιτικής εκπροσώπησης, κι είναι πλήγμα η εγγύηση της συμφωνίας από την αριστερά. Όλα αυτά δεν έγιναν όχι επειδή κάποιος είχε άλλο σχέδιο στο πίσω μέρος του μυαλού του αλλά δεν είδαμε και ένα άλλο τρόπο άσκησης πολιτικής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα περίμενε ο λαός, και μιλώ για την συμμετοχή της κοινωνίας στις αποφάσεις»

Για την λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ «ο διάλογος,  -με συνιστώσες που καταλήγουν σε μια συνισταμένη-, υπάρχουν ευθύνες και από την πλευρά των συντρόφων που δημιούργησαν την ΛΑΕ, με μια λειτουργία κόμματος μέσα στο κόμμα, αλλά οι ευθύνες της μειοψηφίας είναι πάντα μικρότερες. Κυρίαρχα όμως αμφισβητήθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης. Είκοσι μέρες αργότερα δεν μπορούσαν να γίνουν οι εκλογές για να προηγηθεί η συζήτηση;»


stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου