Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή Μπόργιανς: Ο Σαμαράς αρνήθηκε να παραλάβει τη λίστα με τους φοροφυγάδες

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την Τετάρτη, κατά την ομιλία του στη Βουλή, επιστολή του Υπουργού Οικονομικών του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Β. Μπόργιανς, μέσω της οποίας αποκαλύπτεται πως ο Μπόργιανς είχε προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων, ωστόσο η κυβέρνηση Σαμαρά είχε αρνηθεί να λάβει τη λίστα με τα ονόματα.
Πρόκειται για κείμενο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τον ΓΓ Καταπολέμησης της Διαφθοράς που απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στις ελληνικές αρχές, σήμερα 24.02.2015.

Όπως αποκαλύπτεται από την επιστολή του Β. Μπόργιανς, είχε προσφέρει στον Έλληνα Πρόξενο στο Ντίσελντορφ όχι μόνο βοήθεια για την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης αλλά και «ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από CD». Ωστόσο όπως είπε ο Αλέξης Τσιπρας ο γ.γ. του Πρωθυπουργού επί κυβερνήσεως Σαμαρά έδινε εντολές στον πρόξενο της χώρας στη Γερμανία να μην παραλάβει υλικό που αφορά φοροφυγάδες.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από μερικές ημέρες ισχυρίστηκε πως ο Β. Μπόργιανς προσέφερε μόνο τεχνική βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση και όχι λίστες με φοροφυγάδες.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου