Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Μομφές, λογοδοσίες, παραβιάσεις...

EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ,  05.08.2016, 15:04 

Ακουγα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στα ερτζιανά να επιμένει ότι «κανονικά ο κύριος Παυλόπουλος πρέπει να είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον οποίο θα υποβληθεί, από μια επόμενη Βουλή, στην οποία θα συμμετέχει με πρωταγωνιστικό τρόπο η Πλεύση Ελευθερίας, πρόταση μομφής».


Είναι αλήθεια ότι ο πρώτος πολίτης της χώρας, ένας αποτυχημένος πολιτικός, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν ξαναθέτει υποψηφιότητα γιατί αντιλαμβανόταν ότι οι πολίτες τον απέρριψαν, δεν είχε φερθεί με τον πιο δημοκρατικό τρόπο απέναντι στην κυρία Κωνσταντοπούλου ενόσω ήταν ακόμη πρόεδρος της Βουλής.

Οπως έχω διαβάσει από την ίδια, «ο κύριος Παυλόπουλος είχε φτάσει να προσπαθεί να την παρακάμψει ως πρόεδρο της Βουλής για να πάρει στα χέρια του ΦΕΚ για τα πρώτα προαπαιτούμενα και να το δώσει στους δανειστές χωρίς πουθενά να έχει δημοσιοποιηθεί τέτοιου είδους συμφωνία».

Είχαν συμφωνήσει δηλαδή Παυλόπουλος, Τσίπρας και η Επιτροπή(!) στη διάλυση της Βουλής.

Ηταν -λέει- μια συμφωνία για συνταγματική εκτροπή, με πρωταγωνιστικό ρόλο να έχει ο κ. Παυλόπουλος και «συνολικά η δράση του παραβιάζει το καθήκον και το πολίτευμα».

Εχει ενδιαφέρον ότι κάθε φορά προτείνεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάποιος παλαίμαχος, αποτυχημένος ως επί το πλείστον, πολιτικός.

Εάν είναι έτσι (εάν γίνει πρόταση μομφής), τότε τι να πούμε για όλους εκείνους που συμμετείχαν σε δικαιοπραξίες με το ΤΑΙΠΕΔ, στο ξεπούλημα δηλαδή της εθνικής περιουσίας;

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, όλοι αυτοί «είναι αυτονόητο ότι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Και θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και ο κύριος Πιτσιόρλας, διότι όλες αυτές οι δικαιοπραξίες είναι εκτός του πλαισίου της εντολής του».

Εχει φροντίσει η ίδια να καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής ότι «εδώ έχουμε όρους οι οποίοι παραβιάζουν το θεμελιώδες δημοκρατικό και συνταγματικό κεκτημένο αλλά και το δημόσιο συμφέρον».

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον έχει να ξέρουμε ότι όλα αυτά θα ακυρωθούν και ότι μάλιστα υπάρχει και η νομική και η κοινοβουλευτική βάση για να ακυρωθούν.

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου λέει ξεκάθαρα ότι η Πλεύση Ελευθερίας διεκδικεί τη διακυβέρνηση (από δω προκύπτουν προφανώς όλα αυτά τα περί ακύρωσης).

Σε ό,τι αφορά τις άδειες για τα κανάλια, θεωρεί αστείο «ότι μια κυβέρνηση που... επιδεικνύει τη δυνατότητά της να λειτουργήσει με τον πιο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο θα εξυγιάνει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως είναι αστείο η ίδια κυβέρνηση η οποία, ξετσίπωτα, παρεμβαίνει και διαπλέκεται με τη δικαστική εξουσία, να κάνει οτιδήποτε για να ενισχύσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Ο χρόνος θα δείξει τι μπορεί να συμβεί στην ταλαιπωρημένη και βασανισμένη τούτη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου