Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Μαρινόπουλος: Κάμπτονται (κάπως) οι τράπεζες και προχωράει ο Σκλαβενίτης

Φαίνεται πως η κοινωνική και πολιτική πίεση έφερε κάποιο αποτέλεσμα για τη διάσωστη της αλυσίδας του Μαρινοπουλου και οι τράπεζες δέχονται να προχρηματοδοτήσουν την επένδυση που αναλαμβάνει ο Σκλαβενίτης. Αρκεί βέβαια να παρασχεθούν εγγυήσεις από όλους τους Μαρινόπουλους.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί πλέον βάσιμες προσδοκίες ότι μέχρι τις 12 Αυγούστου θα έχουν δώσει επιτέλους  τα ΔΣ των τραπεζών τις απαραίτητες εγκρισεις


Η χρηματοδότηση θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στα 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Σκλαβενίτης θεωρούσε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 50 εκατ.  για να γεμίσουν ξανά τα ράφια, να διασωθούν από εξώσεις κάποια ακίνητα και να πληρώνονται ταυτόχρονα  οι εργαζόμενοι, να καλυφθούν τμήματα των οφειλών προς δημόσιο και ιδιώτες κ.λπ.

Δεν ξέρουμε σε τι έκανε σκόντο ο Σκλαβενίτης αν αληθεύει ότι οι τράπεζες θα δώσουν μόνον 15 εκατομμύρια και αν περιλαμβάνονται άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις -πάντως οι τράπεζες απλώς επιμηκύνουν τις οφειλές του Μαρινόπουλου προς αυτές  και δεν δέχονται να «κουρέψουν» τα χρέη του.
Απεναντίας οι τράπεζες  θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να κουρέψουν τα χρέη του Μαρινόπουλου όλοι οι φεσωμένοι προμηθευτές, πολλοί απο τους οποίους αντιμετωπίζουν πρόβλημα όχι ανάπτυξης, αλλά επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου