Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Δεν είχαμε καταλάβει ότι ετοιμάζονται να ξεκάνουν τους ηλικιωμένους...


Ξεμπερδεύοντας, στην κυριολεξία, με το... "παλιό"!

"Κείων νόμιμον".

Όταν μας έλεγαν πως "ξεμπερδεύουμε με το παλιό", δεν είχαμε καταλάβει ότι εννοούσαν την τρίτη ηλικία.

Δεν είχαμε καταλάβει ότι ετοιμά-ζονται να ξεκάνουν τους ηλικιωμένους.

Προφανώς εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ζήλεψαν τη χάρη των αρχαίων Κείων και είναι πολύ εντυπωσιασμένοι με αρχαιοελληνικούς θεσμούς όπως το "Κείων Νόμιμον" το οποίο ήταν έθιμο των κατοίκων της
Κέας. Οι αρχαίοι κάτοικοι της Κέας λοιπόν με βαριά καρδιά, είχαν αποφασίσει πως όσοι ξεπερνούσαν τα 60 έτη και δεν ήταν χρήσιμοι στην κοινωνία για την σωματική ή την πνευματική τους συνεισφορά,θα έπιναν κώνειο από το φυτό Μανδραγόρας, ούτως ώστε να μην αποτελούν βάρος για την υπόλοιπη κοινωνία.

Ας κάνουμε μία συνδυαστική σκέψη:

Μια ρύθμιση που είχε περάσει στα "ψιλά" των προηγούμενων μηνών, ανέβαζε το ΦΠΑ και των γηροκομείων από το 13%, στο 23%, με μέσο όρο επιβάρυνσης για κάθε ηλικιωμένο, περίπου στα 100 ευρώ σύμφωνα με την ΠΕΜΦΗ. Η Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ) επίσης ανέφερε τότε πως: "Η πλειοψηφία των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στις μονάδες φροντίδας είναι είτε άτομα με χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, είτε μοναχικά άτομα που εξαρτώνται αποκλειστικά από τη σύνταξή τους για να εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή τους διαβίωση."

Κάποιους μήνες αργότερα κόπηκε το ΕΚΑΣ στο 40% των δικαιούχων, μειώθηκαν μέχρι και 40% οι επικουρικές 200.000 συνταξιούχων τον Ιούνιο, έρχεται νέο κύμα περικοπών στις επικουρικές από τον Αύγουστο σε ΤΕΑΔΥ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κτλ, και από το Σεπτέμβριο στις συντάξεις του ΙΚΑ, του ΝΑΤ, των τραπεζών και των λοιπών ΔΕΚΟ, κι έτσι έπεσε "μαχαίρι" σχεδόν σε όλες τις συντάξεις, ακόμα και στις μικρότερες...

Καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση έρχονται τώρα αυτοί οι άνθρωποι;;;

Και σε τι κατάσταση θα έλθουν και οι συγγενείς τους που θα κληθούν να τους στηρίξουν οικονομικά, όταν και οι ίδιοι βρίσκονται στα ίδια "χάλια"!

Οι ανήμποροι ηλικιωμένοι όπως καταλαβαίνετε καλούνται για ακόμη μία φορά να "σφίξουν το ζωνάρι".

Όταν αρχίσουμε να βλέπουμε ανήμπορα γεροντάκια που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις ενός ιδρύματος, να πεθαίνουν αβοήθητα στους δρόμους, μάλλον τότε θα έρθει και η "ανάπτυξη".

Μάλλον τότε θα μας δεχτούν κι οι "αγορές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου